avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitetul executiv al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitetul executiv al asociatiei de proprietari

Buna seara, presedintele ales al unei asociatii de proprietari a unui bloc, este membru in comitetul executiv sau este doar reprezentantul asociatiei si al comitetului executiv ? Adica, daca comitetul are 3-5-7 membrii, presedintele este unul din cei 3-5-7 membrii ai comitetului ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: anaoi75 , utilizator 21:40, 1 Martie 2016
Da, presedintele este membru al CE. Face parte din acest comitet.
Se poate sa precizati articolul din lege sau norme care specifica acest lucru ? Multumesc
HG 1588/2007 prevede printre altele:
Art. 16. - Comitetul executiv, format dintr-un număr impar de membri aleşi de adunarea generală, reprezintă asociaţia de proprietari în administrarea şi exploatarea clădirii, cu excepţia atribuţiilor   rezervate   exclusiv   proprietarilor   cu   privire   la proprietăţile individuale, apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Preşedintele asociaţiei de proprietari este şi preşedinte al comitetului executiv.
In cazul in care un membru si-a dat demisia, comitetul devenind incomplet, se suspenda platile unor reparatii din condominiu? Nu e suficient ca presedintele sa-si dea acordul pentru acestea?
Doamne, de unde nascociti asemenea bazaconii? Nu va dati seama ce spuneti?
Sigur ca presedintele este suficient sa-si puna semnatura pe referatele respective. Urmeaza ca in prima AG sa completati nr. membrilor com. ex.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata presedinte asociatie de proprietari ostaciuc ostaciuc Buna ziua, In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in ... (vezi toată discuția)
Realegere comitet executiv? goby goby In martie 2014 am avut ad. gen de alegeri. Comitetul Executiv este format din trei persoane:presedinte, vicepresedinte , membru.Nr. membrilor in CE este de 3 ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)