avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din hypermarket

S-a intamplat aseara in hypermarketul in care imi fac de obicei cumparaturile.Am pus unele produse in carucior si alte produse le-am bagat intr-un rucsac pe care il aveam in carucior.Ajunsa la casa am achitat produsele din carucior si cand sa ies de la casa niste domni ma roaga sa merg cu ei intr-o camera a magazinului.M-au intrebat daca am luat ceva din magazin,raspunsul meu fiind nu la inceput(imi era rusine de prostia facuta si nu vroiam sa recunosc),pe urma am recunoscut si am scos totul din rucsac.Au inceput sa scrie ce am luat din magazin,cum s-a intamplat,am vorbit frumos cu ei ca imi recunosc vina si ca am facut-o dintr-o prostie,eram dispusa sa achit contravaloarea produselor 170 de roni,la care unul dintre domni a zis ca a sunat la politie si ca asa i s-a zis de sus si nu are ce sa faca.a venit politia a sesizat ce au scris cei de la hypermarket,au scris si ei un act cum s-a intamplat si inca un act cu bunurile in valoare de 170 de lei care sunt returnate magazinului.Am mers la politie,acolo mi s-a facut un proces-verbal cu cele intamplate ,dupa cum a zis domnul politist cu actele de la hypermarket si cu acest proces verbal se va intocmi un dosare penal.Am intrebat daca pot plati o amenda administrativa sau altceva,pentru ca am inteles ca daca voi avea dosar penal o sa am cazierul patat si chiar nu mi-as dori,si mi s-a zis ca legile s-au schimbat si ca nu are ce sa faca.Singurul lucru pe care mi l-a zis a fost sa incerc sa merg la hypermarketul unde sa intamplat si sa vorbesc cu managerul de la securitate,poate pot achita la ei ceva bani pentru cele intamplate,adica sa rezolv problema cumva.Desi nu cred ca vor dori,,dat fiind faptul ca acel manager de la securitate a fost prezent la cele intamplate si nu era de acord nici cu achitarea banilor pentru bunurile furate,nici cu alta metoda de rezolvare decat politia.Spuneti-mi si mie ce risc,cum as putea rezolva problema,care vor fi consecintele,,,multumesc
V-am spus ca in momentul de fata nu este clar ce o sa se intample, daca nu era Decizia CCR, in proportie de 90% procurorul dispunea renuntarea la urmarire penala, acum va puteti astepta sa fie trimisa in judecata daca se schimba intre timp legea, unde are sanse reale ca judecatorul sa dispuna o solutie de renuntare la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.
Ca sa urgenteze finalizarea urmăririi penale ar trebui sa aveți avocat angajat și sa se ocupe de caz.
Adică sa vorbiți cu el ce vreți de fapt ca sa nu il angajați aiurea și el sa nu știe ce vreți.

Pe noua lege e posibil sa ajungă în fata la judecător toate dosarele de acest fel.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
va multumesc mult pentru raspunsuri,,,poate par sufocanta cu atatea intrebari, dar analizez orice raspuns in parte ca sa vad cum pot rezolva problema asta,,,
Problema în sine nu e grava dar gravitatea poate apărea în funcție de noua lege.

Oricând se poate modifica legea.
Se poate și peste o luna sau mai repede.
E vorba de ceva care trebuie făcut rapid după ce se afla ce este de făcut cu noua lege.
Am revenit cu problema descrisa,Astazi m-au sunat cei de la politie ca trebuie sa ma prezint la ei zilele urmatoare.Mi s-au inmuiat picioarele,nu am putut gandi la serviciu toata ziua.Nu stiu ce o sa se intample mai departe....va rog sa ma ajutati cu un sfat,care este procedura,de ce sunt chemata la politie???Daca am un serviciu pot aduce o adeverinta de salariat?va rog sa imi dati orice detalii referitor la subiect.....Va multumesc..

Alte discuții în legătură

Furt din magazin iupitzu iupitzu Buna ziua. Am incercat sa sustrag de la Lidl niste haine. Am facut niste cumparaturi, iar cand am ajuns la casa, am pus doar produsele alimentare pe banda. ... (vezi toată discuția)
Furt din hipermarket Haz29 Haz29 Salutare Am si eu o intrebare. Am facut prostia de a incerca sa sustrag dintr-un magazin produse in valoare de 140 de lei si am fost prinsa la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt în supermarket Twdycs Twdycs Bună ziua , am fost prins de către securitatea supermarketului şi duş într o cameră pentru a plăti produsele in valoare de 50 lei (dulciuri ), le am ... (vezi toată discuția)