avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema. In cadrul firmei noastre urmeaza sa fie detasata o persoana care are salariul mai mare decat grila noastra de salarizare. Am citit in articolul 47 din codul muncii, dar nu imi dau seama exact cum sa procedam cu persoana respectiva, avand in vedere ca aceasta si-a dat deja acordul cu detasarea in cadrul companiei. Este clar ca ea are drepturile mai favorabile de la firma de la care vine.
Cel mai recent răspuns: cristimarian90 , utilizator 11:12, 1 Martie 2016
Art. 47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
...

Asadar, acel salariat va beneficia de salariul mai mare.
Va multumesc pentru clarificare
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2016
cristimarian90, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare MariaCiocan MariaCiocan Sunt detasata ca bibliotecar public in cadrul unei primarii. Am studii superioare finalizate (litere). Am 25 vechime in munca si sunt incadrata cu salariul ... (vezi toată discuția)
Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)
Detasare zxz19 zxz19 buna ziua in cazul detasarii unei persoane intr-un stat al UE, salariatului i se va plati salariul pe care il are in Romania, cu conditia ca acest salar sa ... (vezi toată discuția)