Un contract de vanzare cumparare cu plata in rate ,debitorul/cumparator nu-si executa obligatia de plata, data scadenta a expirat.
Debitorul si Cumparatorul de comun acord ,pot face o noua intelegere ?
Se poate face aceasta intelegere la biroul notarial ?
Se poate insera o noua clauza, si anume un pact comisoriu de grad 4 ?
Daca intre timp creditorul a inscris somatia imobiliara in CF si s-a dispus inceperea exec. silite ,se poate perfecta actul ?
Cu acordul creditorului puteti face o noua conventie notariala,sa treceti pact comisoriu de grad 4, creditorul poate cere suspendarea/incetarea executarii silite.
eu sunt creditorul, dupa ce fac aceasta conventie la notar ,voi solicita suspendarea inainte sau dupa autentificarea conventiei ?
Am intrebat la vreo 10 notariate si toti mi-au zis ca sa merg la executor sa faca debitorul angajament de plata, insa eu prefer actul aditional pt. a introduce pactul comisoriu.
Nu le puteti face pe amandoua?
Ar trebui vazut actul de vanzare. Nu vad de ce sa continuati executarea cat timp acordati un termen nou, dar trebuie vazut daca nu puteti obtine acelasi lucru pe alta cale, o contestatie, o tranzactie, depinde ce costuri isi asuma partile etc.
Suna ca asa :In cursul executarii silite - Dupa ce partile au convenit un nou acord de plata, partea interesata va inainta executorului cererea de suspendare fara a depune cautiune,urmand a suporta cheltuielile facute pana la acel moment.
Acordul poate fi sub forma unui angajament de plata in fata executorului fiind considerat act de executare(cu titlu executoriu) ,sau poate fi un acord in forma autentica(act aditional) la un birou notarial.
In calitate de creditor m-ar avantaja conventia la biroul notarial deoarece in actul de vanzare nu exista vreun pact comisoriu...decat o clauza de penalitate pe care ...cine stie daca o voi recupera.
In cazul actului aditional se pot insera si anula anumite clauze.
Ambele variante nu se pot efectua decat cu acordul si vointa creditorului.