Buna ziua,
Ma numesc Safta Simona, locuiesc in Targoviste si as dori un raspuns. O asociatie de proprietari din cartier a strans semnaturi pentru amenajarea de catre Primarie a unui teren de joaca intre blocuri. Pana aici totul in regula, dar, asa cum reiese din adresa asociatiei catre Primarie, aceste semnaturi au fost stranse de copii scolari care-si doresc amenajarea acestui loc. Pe tabelele anexate acestei adrese am regasit si semnatura mea si seria de buletin (care nu corespund cu realitatea). Intrebarea mea este: este fals in acte, uz de fals? Daca tabelele sunt semnate de administratorul si presedintele asociatiei respective, inseamna ca-si asuma datele inscrise in tabele. Pot face ceva in acest sens pe cale juridica? In speranta unui raspuns, va multumesc.
Nu este mai bine,sa formuleze denunt ,in care sa mentioneze asprecte si faptele pe care le cunoaste,eventual neajunsurile,prejudiciile pe care le apreciaza ca urmare a faptului ca apare mentionata in respectivul tabel,lasand autoritatea competenta sa analizeze faptele ,care coroborate cu probele ,sa conduca la evidentierea existentei/sau nu ,a elementelor constitutive ale infractiunilor ?
plangere penala depusa la parchet cu o copie a acelui tabel si indicarea de martori care sa sustina cele spuse de dumneavoastra. pentru aflarea adevarului va trebui sa cereti ca administrare de probe si expertiza grafoscopica care sa dovedeasca ca nu este scrisul dumneavoastra. Daca sunt suficiente probe se va incepe urmarirea penala fata de administrator si atunci va fi suspendat si din functie.