avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ,sintem 2 frati,parintii nostri au o proprietate ,iar eu locuiesc cu ei.Intrebare:Daca eu am grija de parinti si vreau sa-l despagubesc pe fratele meu,cit ar trebui sa-i dau.Mentionez ca vreau sa mansardez locuinta .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:23, 29 Februarie 2016
Sa il despagubiti pt ce, i-ati produs o paguba ?
daca va referiti la mostenirea dupa parinti, care parinti nici nu au murit inca, nu puteti face un pact cu fratele asupra unei mosteniri nedeschise.
Ce puteti face e sa va doneze parintii casa si lui o suma de bani, pe care de fapt o dati dvs, iar el va fi de acord cu donatia .
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Pana la decesul parintilor nu se deschide succesiunea si deci nu se poate dezbate.
Doar daca parintii inteleg sa va imparta bunurile inainte de deces atunci va pot da (fie prin contract de vanzare cumparare fie prin donatie0 dumneavoastra imobilul si fratelui o suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare intre parinti si copii Melinda B Melinda B Buna seara! In situatia in care un imobil este vandut de catre parinti, in mod real unuia dintre copii la pretul pietei, este facuta dovada platii printr-un ... (vezi toată discuția)
Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? ce ... Oanarsk Oanarsk Bună seara! Mă poate ajuta cineva cu o speță, vă rog? Ce presupune o declarație la notar de renunțare la moștenire în favoarea fratelui contra unei ... (vezi toată discuția)