Pentru functionarea legala din punct de vedere al Securitatii si Sanatatii in Munca /Aparare Impotriva Incendiilor de ce documente este necesar?
Doar un contract cu o persoana fizica care are absolvite cursuri in domeniile amintite anterior este destul ?
Cum trebuie sa procedez sa nu ma trezesc cu un control eventual amenda?
Trebuie precizat de la inceput: activitatea de prevenire si protectie din domeniul ssm este activitate distincta fata de activitatea de prevenire a incendiilor si pentru situatii de urgenta.
Referitor la modul de desfasurare a activitatii de prevenire si protectie in domeniul ssm (cine o poate indeplini legal ?), acesta depinde de profilul de activitate al firmei, de numarul de angajati. Intr-un cabinet medical, unde presupun ca aveti mai putin de 9 angajati, activitatea ssm poate fi asumata legal de catre titularul cabinetului.
Puteti incheia un contract de prestari servicii cu o firma inregistrata la RC si autorizata de catre ITM ca Serviciu extern de prevenire si protectie, pentru a desfasura activitatile specifice din domeniul ssm, dar si in acest caz, dpvd legal responsabilitatea revine tot angajatorului/ titularului cabinetului medical.
Similar este si pentru activitatea de prevenire a incendiilor - situatii de urgenta.
Un prim pas este sa studiati legislatia ssm si legislatia psi-su.
Ssm , psi , economist
pap
Ma puteti ajuta va rog si pe mine , am facut cele doua cursuri ssm si psi acum eu sunt incadrata ca si economist si in fisa postului am si atributii de ssm si ... (vezi toată discuția)