avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prestatie tabulara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prestatie tabulara

buna ziua.am cumparat un teren in extravilan in suprafata de 0,58 ha. in anul 2014 pe baza unei promisiuni bilaterale de v-c.proprietarul a cumparat la randul lui terenul in anul 2003 pe baza unui contract sub semnatura primava si nu a mai dd acut nici un demers pentru a si-l autentifica.Promisiunea bilaterala de v-c a fost facuta in data de 10.04.2014.In luna Mai am intabulat titlul de propr . care era pe vechiul proprietar.(propr care a vandut prima data in 2003) iar in luna iunie am depus cerere in instanta pentru a obtine un contract autentic de v-c.Dupa aproape 2 ani instanta stabileste dreptul meu de proprietate si dispune intsbularea imobilului in CF. Cei de la Cf refuza sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca mptivand ca nu s-au respectat prevederile art 3,4 si 9 din legea 17/2014.Cum este posibil asa ceva si ce este de facut.?Eu am facut cerere de reexaminare dar mi-a spus ca o sa mi-o respinga....
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:40, 29 Februarie 2016
De regula,o hotarare judecatoreasca definitiva se bucura de autoritate de lucru judecat,dar, punerea in aplicare se face de catre OCPI, pe de alta parte,OCPI nu poate cenzura o hotarare judecatoreasca definitiva, trebuie sa va adresati instantei de judecata ptr.punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, Acum trei ani am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui teren extravilan cu cineva,fiind in calitate de promitent vanzator..Termenul ... (vezi toată discuția)
Recurs la înțelegere bilaterala romanul01 romanul01 Am facut un contract bilateral de promisiuni de vanzare cumpărare art 1669 pe suprafata de teren de 83mp câștigat prin hotărâre definitiva si ... (vezi toată discuția)
Inscrisul sub semnatura privata 19 ntn 19 ntn Buna seara,am achizitionat o casa la tara cu un hectar de pamint arabil pe hotar.o parcela de padura iar linga casa se afla si un teren.I N afara de casa ... (vezi toată discuția)