avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

Buna ziua,

Acum trei ani am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui teren extravilan cu cineva,fiind in calitate de promitent vanzator..Termenul final de incheiere a contractului final de vanzare era 31.12.2014.
Acest termen nu s a putut respecta datorita legii 165 care era in vigoare la acea data ,eu neavand atunci inca titlu de proprietate.
Acum s a efectuat emiterea titlului si a aparut si cadastrul terenului.
Intrebarea mea este daca pot cere un alt pret la vanzare avand in vedere ca acum trei ani pretul de grila sub care n ai voie sa vinziera altul si pretul de atunci este sub cel actual cf legii 17/2014 ca pret de grila,mai exact atunci am cerut 500 euro /ha acum pe zona respectiva pretul e de mijim 1000 euro/ha.
Cum pot anula antecontractul respectiv?
Cel mai recent răspuns: dan_ionescu , utilizator 07:02, 11 Iulie 2016
ar trebui studiat in detaliu actul initial pe care l-ati facut pt a va oferi un raspuns temeinic si legal.
ce clauze mai aveti trecute in afara promisiunii facute?
ce aveti in act trecut referitor la nerespectarea termenului de incheiere a contractului?
Va multumesc pentru raspuns..singura clauza trecuta in antecontract este ca daca la data limita nu se incheie vanzarea promitentul cumparator poate inscrie cadastral terenul cu ipoteca in favoarea sa in vederea restituirii avansului dat..si poate solicita instantei emiterea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanxare..lucru care l a si facut deja.

Ce mai pot face in acest caz? eu vreau rezilierea antecontractului cu restituirea sumei data avans

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune bilaterala de vanzare dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, sunt proprietarrul unui teren de 16 ha extravilan pe care il detin pe baza urmatoarelor acte: Proces verbal de punere in posesie pe care scrie ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)