avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscrisul sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscrisul sub semnatura privata

Buna seara,am achizitionat o casa la tara cu un hectar de pamint arabil pe hotar.o parcela de padura iar linga casa se afla si un teren.I N afara de casa respectiva si o parte din teren ,toate aceste imobile(terenuri) sint terenuri extravilan si nu sint intabulate.S-a facut o promisiune de cumparare pe casa si terenul care sint intabulate urmind ca la semnarea contractului de vinzare-cumparare sa se achite toata suma negociata si sa se incheie un inscris sub semnatura privata in care vinzatorul promite sa vinda toate acesta terenuri cumparatorului pina cind se va rezolva situatia tabulara a acestor terenuri.Cit de legalpoate fi acest act si ce efecte ar putea avea?
Cel mai recent răspuns: 19 ntn , utilizator 10:34, 1 Iulie 2018
Păi de ce nu sunt intabulare?
Dacă vânzătorul e in regula cu actele, intabularea durează aproximativ 6 zile.
Nu cred ca intabularea e problema...
multumesc pt interes.Cred ca lipsa banilor sint o problema dat fiind ca e o persoana destul de in virsta dar destul de vioi si terenul care ar fi de intabulat ar fi destul de mare(1,2 ha pamint pe hotar si 0,58 ha padure).Dar as dori sa stiu daca un asemenea ar avea putere doveditoare in instanta(daca ar fi cazul) sau ce efecte ar putea avea.
Ar putea avea valoarea unui început de dovada scrisă. Însă mi se pare ca v-ati complica inutil. Pe lângă faptul că platiti pentru un teren pentru care nu o sa aveti acte de proprietate, care nu va putea fi intabulat, de care nu veti putea dispune mai departe, daca vanzatorul (in varsta) ar deceda, ar trebui să vă judecati cu moștenitorii acestuia. Practic vi se "asterne" in fata lungul drum al unui proces pentru care veti ajunge să cheltuiți dublu.
Eu v-as sugera următoarea varianta:
- vânzătorul să facă o procura prin care va imputerniceste pe dvs sau un copil de-al lui sau o ruda să procure toate documentele necesare vânzării (întocmirea documentației cadastrale, intabulare, depunerea ofertei de vanzare la Primărie etc etc), iar când e totul gata, să vină direct la semnat
- dvs puteti achita toate costurile, cu o reducere proporțională a prețului de achiziție.
Va multumesc din suflet pentru raspuns si timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparate teren agricol neintabulat sorinnelupop sorinnelupop Buna ziua, As dori sa cumpar niste terenuri agricole care nu sunt intabulate (proprietarii au doar titluri de proprietate) Exista vreo posibilitate legala ... (vezi toată discuția)
Sfat pt vinzarea pamintului morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind 1 ha de pamint pt. care am Titlul de Propietate, am gasit un cumparator dar apar unele probleme: 1. Nu este intabulat 2. Pe acest teren este ... (vezi toată discuția)
Retrocedare padure mlliviu mlliviu Am achizitionat aprox. 4 ha teren, o casa si padure la munte. Proprietarul nu avea acte pe teren, si am deschis actiune judec. uzand de dreptul prin ... (vezi toată discuția)