avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias din imobil restiuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias din imobil restiuit

Buna ziua

Ce se poate invoca intr-o intampinare cu privire la evacuarea chiriasilor dintr-un imobil restituit, cf.L 10/01?
Chiriasi au primit citatie privind evacuarea din imobil deoarec le+a expirat contractele de inchiriere cu AFI, iar noii proprietari(imobilul a fost vandut dupa ce a fost restituit moştenitorilor, cu tot cu chiriasi) nu le-a intocmit contracte de inchiriere deoarece ei doreau renuntarea la calitatea de chiriaş, înainte de expirarea contractelor-08,04,2009-.
În citaţie sunt trecuţi doar persoanele care erau trecute în contracte la data emiteri.
Între timp în familiile respective au intervenit modificări(copii, soţ, soţie).
Ce lege prevede amânarea sau ce se poate invoca cu privire la copii minori care locuiesc la aceeaşi adresă cu părinţi?
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 21:09, 9 Decembrie 2009
prorprietarii imobilului vor avea castig de cauza . din moment ce contractele de inchiriere a spatiului au expirat , si nici nu s-au mai prelungit , si cu atat mai mult imobilul a fost restituit mostenitorilor de drept iar ulterior vandut , faptul ca exista copii minori nu confera fostilor chiriasi un drpet de locatiune .
pt redactarea intampinarii cel putin va sfatuiesc sa va angajati un avocat din zona dvs .
in principiu, chiriasii vor fi evacuati din imobil.
totusi, cu un avocat bun, se poate prelungi procesul si executarea silita un an sau poate chiar mai mult (daca se doreste asa ceva).
trebuie insa ca chiriasii sa aiba in vedere ca dupa evacuare proprietarii ar putea solicita contravaloarea lipsei de folosinta (destul de putin probabil, dar posibil)
despre ceilalti membri ai familiei ar fi de preferat inca sa nu se mentioneze nimic, dar aceasta este o strategie pe care trebuie sa o hotarasca avocatul care se va ocupa de dosar, in functie de obiectivele pe care le doriti.
alexgrigoriu a scris:

in principiu, chiriasii vor fi evacuati din imobil.
totusi, cu un avocat bun, se poate prelungi procesul si executarea silita un an sau poate chiar mai mult (daca se doreste asa ceva).
trebuie insa ca chiriasii sa aiba in vedere ca dupa evacuare proprietarii ar putea solicita contravaloarea lipsei de folosinta (destul de putin probabil, dar posibil)
despre ceilalti membri ai familiei ar fi de preferat inca sa nu se mentioneze nimic, dar aceasta este o strategie pe care trebuie sa o hotarasca avocatul care se va ocupa de dosar, in functie de obiectivele pe care le doriti.

Dle avocat Grigoriu ati dat sfatul dupa sufletul meu!=D>
Desi , de principiu sunt pentru proprietar intotdeauna fiindca nici un chirias nu poate avea scuza pentru macar necumpararea apartamentului pe legea 122/1995 , in cazul de fata si eu as fi dat exact acest sfat. Faptul ca exista minori este un avantaj care poate fi speculat de un avocat care stie despre ce vorbim noi in aceasta fraza!B-)
SUCCES!
In mod cert propietarii vor avea castig de cauza.Este neaparat nevoie de un avocat,insa in opinia mea acest aspect nu va putea decat sa intarzie inevitabilul.Propietarii.la randul lor s-ar putea sa emita pretentii,prin aceea ca nu au putut folosi imobilul pe timpul procesului.
Buna seara

Care este art. de lege care prevede ca ii pot lasa sa vizioneze imobilul(locuinta) pe proprietari atata timp cat este pe rol un proces de evacuare cu chirias
Ei doresc sa vizulaizeze stare fizica a imobilului.
Eu zic ca nu am de ce sa nu ii las din moment ce este intretinut foarte bine.....
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
alexandru andra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters110087 ContSters110087 V-as solicita un raspuns in legatura cu o speta de evacuare a unui chirias dintr-o locuinta restituita. Inainte de predarea locuintei catre fostul ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Subrogatia officemvp officemvp buna seara.Va solicit cu niste intrebari. In cazul dobandiri de plin drept prin hot.judec.def.+irev pe drept comun a unui apartament si in cazul in care acest ... (vezi toată discuția)