avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenţa de teritorialitate a judecării unei cauze ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenţa de teritorialitate a judecării unei cauze civile

Bună ziua.
Vă reţin atenţia cu următorea speţă:
Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011.
În 2011, am dat banca în judecată, procesul fiind judecat la Iaşi.
După ce am câştigat la Tribunal, fiind reangajat şi plătindu-mi-se toate drepturile salariale aferente, am pierdut la Curtea de Apel.
După doi ani, în septembrie 2015, banca, cu sediul central în Bucureşti, introduce cerere de judecată la Tribunalul Iaşi, prin care cere înapoierea banilor, plus dobânzile aferente.
Într-un termen din această lună, Tribunalul Iaşi declină competenţa de teritorialitate a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.
M-am uitat în Noul Cod de Procedură Civilă şi acolo scrie că, în general, aceste cauze se judecă la domiciliul pârâtului. Prin urmare, la Iaşi, domiciliul meu.
Ce părere aveţi? Unde ar trebui să se judece cauza?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: tushu , utilizator 22:52, 29 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Valoarea drepturilor salariale este sub 200.000 de lei.
In apelul castigat, banca nu a mentionat suma pe care o vrea inapoi, ci doar a cerut anularea sentintei tribunalului prin care concedierea a fost considerata nelegala.
Acum, vor inapoi o suma sub 200.000 de lei, asa cum am spus...
Cred ca este vorba de intoarcerea executarii.
Ei spun asa in actiune: "Sume incasate fara drept, plus dobanzile legale".
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
tushu, utilizator
Va rog, aveti un raspuns in privinta cauzei mele? Ce credeti, unde ar trebui sa se judece procesul?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de necompetenta teritoriala a instantei tushu tushu Bună ziua. Vă reţin atenţia cu următorea speţă: Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011. În 2011, am dat banca în judecată, ... (vezi toată discuția)
Malpraxis avocat ioana99 ioana99 Locuiesc in alta localitate decat locul unde s-a depus dosarul cauzei. Avocatul, care a castigat un proces pe exact aceeasi speta, mi-a raspuns concret la ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ContSters230219 ContSters230219 la stabilirea competentei materiale se ia in calcu pretentia efectiva compusa din principal, penalitati de intarziere, dobanzi alte alea ( e vb de o creanta ... (vezi toată discuția)