avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire

Buna seara,

In urma decesului parintilor, am primit ca mostenire eu si sora mea un apartament. Acum 1 an, am convenit sa cumpar partea mea de la sora-mea - am facut un contract de V-C la notar, dar ca si pret in contract, am convenit pt 30.000 lei (in realitate, am decis ca sa ii dau sorei mele suma de 30.000 Euro pt partea ei) - intrebarea mea e, trebuia sa fac un act aditional pt suma de 30.000 E, sau pur si simplu, odata incheiat contractul de V-C pe acea suma, in viitor nu se poate ataca acest contract ?

Ideea e ca, nu as vrea ca peste 5-10 ani sa vina sora-mea sa imi spuna ca de fapt suma pe care a primit-o OFICIAL in contractul de V-C este cu mult mai mica decat valora apartamentul (fara a mai recunoaste ca i-am dat de fapt 30.000 E - adevarata valoare a partii pe care o detinea)...
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 23:11, 29 Februarie 2016
Asta este o invatatura de minte! Altadata sa declarati ceea ce este adevarat caci vedeti nu se stie niciodata cand situatia se poate intoarce impotriva dvs. Nu mai puteti face nimic deoarece ati declarat in vanzare ca pretul este real sincer si serios. Ati declarat fals. nu puteti sa va incriminati singur/singura.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters338589, utilizator
Multumesc pt raspuns. Pe mine nu ma deranjeaza ca respectivul contract a fost de 30.000 lei si eu i-am dat 30.000 Euro. Pe mine ma intereseaza pt viitor, odata ce contractul a fost incheiat pe numele meu, si semnat si tot tacamul, sora mea mai poate avea alte pretentii...cu toate ca in contract s-a spus ca s-a stabilit de comun acord pretul
dvs i ati dat ce este scris in contract. ea nu se poate ridica cu pretentii pentru o intelegere verbala. La ctul de vanzare cumparare a consimtit deci a acceptat si afost de caord cu pretul stipulat.
Chiar daca pretul din contract este unul mult mai mic decat cel real ? Adica nu poate contesta pretul din contract ? Gen reevaluare ? De ex, sa afirme: cum sa valoreze un apartament 30.000 lei ?
Daca pretul nu este vadit disproportionat si prin faptul ca a acceptat acel pret nu mai poate invoca nimic.
dvs ce vreti de fapt?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament oana1510 oana1510 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Dorim sa cumparam un apartament, problema este urmatoarea: cand a cumparat apartamentul actualul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Grila preturi stabilite de notar liliachina liliachina Buna ziua! O intrebare am si eu: doresc sa cumpar un apartament; am stabilit cu vanzatorul un pret accesibil pt. amandoi, dar notarul mi-a spus ca, in grila ... (vezi toată discuția)