avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... termen de calcul penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

termen de calcul penalitati de intarziere

caz concret: am un contract cu un partener, termenul de plata expira intr-o zi de marti, miercuri, joi si vineri sunt cele trei zile de gratie. Calculul penalitatilor de intarziere incepe cu ziua urmatoare,(sambata) sau cu luni, care e prima zi lucratoare dupa expirarea termenului de plata? Si care este baza legala pt aceasta situatie?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 21:13, 5 August 2009
Art. 43. - Datoriile comerciale lichide si plãtibile în bani produc dobânda de drept din ziua când devin exigibile. Codul Comercial
Penalitatile curg de sambata, niciun termen nu se calculeaza in functie de zilele libere, cu exceptia cazului in care ultima zi a termenului cade intr-o zi libera, situatie in care termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare ce urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de contestatie? dem333 dem333 Articolul 269, al.4 spune ca: „ Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care ... (vezi toată discuția)
Termen de refuz a unei facturi emise necorespunzator Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu In ce termen se poate refuza de catre un beneficiar o factura emisa de un prestator care nu a efectuat prestatia corespunzator contractului? Exista o lege sau ... (vezi toată discuția)
Abrogarea dispozitiilor legii 469/2002 paul_2008 paul_2008 Buna ziua, Contract de vanzare-cumparare incheiat in ianuarie 2009 care se deruleaza si in prezent, prin incheierea unor anexe lunare. In contract se prevad ... (vezi toată discuția)