avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termen de refuz a unei facturi emise necorespunzator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termen de refuz a unei facturi emise necorespunzator

In ce termen se poate refuza de catre un beneficiar o factura emisa de un prestator care nu a efectuat prestatia corespunzator contractului? Exista o lege sau un text de lege care sa prevada refuzul explicit al facturilor?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:46, 12 Martie 2010
Daca ai un contract in baza caruia s-a emis acea factura, esti interesat sa comunici refuzul si motivele acestuia, imediat ce ai primit factura, daca s-a prevazut plata unor penalitati in cazul intarzierii la plata.
Corect, insa desi am contract sau nu ideea era unde scrie ca trebuie refuzata factura. Contabila nu intelege ca trebuie refuzata factura de indata, eu am pus un termen de bun simt de 5 zile, maxim 15 zile calendaristice de la data primirii, dar ma gandeam ca poate stie cineva alt termen legal.
Codul comercial, art.43:"Datoriile comerciale lichide si platibile in bani, produc dobanda de drept din ziua cand devin exigibile"
Mai vezi si art. 1361, 1362 si urmatoarele din Codul civil.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de calcul penalitati de intarziere Adrian Valeanu Adrian Valeanu caz concret: am un contract cu un partener, termenul de plata expira intr-o zi de marti, miercuri, joi si vineri sunt cele trei zile de gratie. Calculul ... (vezi toată discuția)
Abrogarea dispozitiilor legii 469/2002 paul_2008 paul_2008 Buna ziua, Contract de vanzare-cumparare incheiat in ianuarie 2009 care se deruleaza si in prezent, prin incheierea unor anexe lunare. In contract se prevad ... (vezi toată discuția)
Contestatie og5 Andrei Dina Andrei Dina Imi poate da cineva cateva exemple de motive pentru formularea unei actiuni in anulare impotriva og5? (vezi toată discuția)