avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta irevocabila

Buna seara ,
Va rog sa-mi spuneti daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare jud.irevocabila , in conditiile in care s-a schimbat legea .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:05, 3 Martie 2016
Nu exista cale de atac impotriva hotararilor irevocabile.Contestatia in anulare si revizuirea sunt aplicabile in cazuri speciale.
Cel putin teoretic mai puteti formula contestatie in anulare(art.503-508 NCPC) sau revizuire(art.509-513 NCPC) daca, indepliniti conditiile prevazute limitativ de aceste cai extraordinare de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac extraordinara dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, doresc sa mi ziceti va rog, ce cale de atac mai pot folosi in urm situatie ? Am pierdut custodia minorului, in cauza judecata la judecatorie, ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva apel carsteaverginica carsteaverginica buna seara , instanta de Apel mi-a respins cererea de apel ca nefondata. Definitiv. mai pot ataca hotararea in vreun fel ? dosarul este civil. (vezi toată discuția)
Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)