avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O luna de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O luna de maternitate

Buna..a-si dori sa va intreb ce este de facut in cazul meu cum se procedeaza...Copilu meu face 2anisori in 5 iulie...eu ar trebui sa incep serviciul in 5 iunie ? Iar pana in 5 iulie sotul ar trebui sa stea el o luna acasa...Se poate refuza ?Iar in cazul refuzuluivce acte trebuie depuse si unde ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 1 Martie 2016
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atuncio se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- In acest caz dvs. veti relua activitatea incepand cu data de 6 iunie 2016 (veti primi indemnizatie pentru CCC si pe data de 5 iunie).

2. - Tatal nu este obligat sa intre si el in CCC daca nu doreste.
- Pentru aceasta nu trebuie sa depune nici un act nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil MARIACURTICEAN MARIACURTICEAN Buna ziua, Am o intrebare: conform noii legi nr. 66 din 19 aprilie 2016 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, o mama care se ... (vezi toată discuția)
Intoarcere munca dupa concediu crestere copil Luca35 Luca35 Buna ziua. Daca fetita mea implineste 2 ani in 15 iunie a.c, cand ma intorc la munca? In 14, 15 sau 16 mai? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de o luna luat de tata penesmaria penesmaria Buna ziua! Pe 14 august copilul implineste 2 ani. Mama este in concediu crestere copil, iar tatal vrea sa stea o luna acasa. Mama trebuie sa se intoarca la ... (vezi toată discuția)