avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare repartitoare

Buna ziua,

Am fost astazi pe la bunica mea si mi-a spus ca trebuie sa vina o echipa sa-i verifice repartitoarele, in schimb ea este obligata sa plateasca 3 lei pentru fiecare repartitor, cum are 6 buc in toata casa , va trebui sa plateasca 18 lei (pentru pensionari e o suma oarecum importanta). Cat de legala este aceasta taxa? Parerea mea este ca e datoria lor sa faca acest lucru, fara sa mai pretinda bani. Multumesc, Astept eventuale pareri.:)
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 16:28, 12 August 2009
una este sa iei banii pentru inlocuirea unei baterii care nu mai functioneaza acolo un de este cazul, si alta este sa iei aceeasi bani de la toti, fara sa le inlocuiesti bateriile. iar pentru verificarea periodica nu ar trebui ca asociatia sa ia bani, de acest lucru depinzind veridicitatea datelor date de fiecare proprietar in parte.
iar firmele nu au obligatia de a verifica aceste sigilii, ci numai de a calcula consumul de la repartitoare conform citirilor. restul este treaba asociatiei. mai ales ca firma nu este autorizata sa verifice metrologic aceste repartitoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere o verificare a apometrelor de apartament,fiind administrator ! eu45ani eu45ani Buna ziua, Sunt administrator al unei asociatii de locatari si asi vrea,legal,sa verific apometrele de apartament cu o firma autorizata metrologic. Cum se ... (vezi toată discuția)
Termen schimbare contoare apa Elidor Elidor Buna ziua/seara, Am rugamintea sa-mi oferiti informatii referitoare la schimbarea contoarelor de apa-calda si rece- daca este obligatoriu, dupa cat timp de ... (vezi toată discuția)