avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata intretinerii pe 6 luni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata intretinerii pe 6 luni

As dori sa aflu daca asociatia de locatari ma poate actiona in justitie pentru neplata intretinerii pe 6 luni.Lucrez in strainatate,am trimis bani unei rude sa-mi plateaca facturile la intretinere insa aceasta a platit o perioada dupa care a incasat banii fara a-mi mai plati nimic.as dori sa stiu daca asociatia de locatari ma poate actiona in justitie.eu urmeaza sa ma intorc acasa in cateva zile si mi-e teama de o surpriza de genul acesta...Multumesc
Cel mai recent răspuns: mhl_ungureanu , utilizator 21:16, 13 August 2009
Asociatia va poate actiona in justitie dupa 3 luni de intarziere a platilor.
Oricum , daca va intoarceti in cateva zile , luati legatura cu presedintele asociatiei . Daca au actionat deja in instanta iar dv achitati imediat datoria, presedintele poate poate aduce la cunostinta instantei acest lucru la primul termen si se retrage actiunea.
Daca puteti luati legatura telefonic cu presedintele sau cu altcineva sa comunice presedintelui asociatiei ca va intoarceti in cateva zile si veti achita datoria .
Presedintele de asociatie are calitatea procesuala de av actiona in judecata pentru neplata intretinerii in acest caz. Intereaza si care este suma de plata....
Oricum, daca platiti nu se va intampla nimic....
nu este nici o graba, ca este vacanta judecatoresca
Vacanta judecatoreasca

De pe 1 iulie, pentru trei luni, judecatorii au intrat in vacanta, insa nu una totala. In zilele de marti si joi se vor judeca procesele penale urgente, cele cu arestati preventiv si litigii de munca. De asemenea, in aceasta perioada se vor judeca plingerile impotriva masurii de arestare preventiva si prelungirile mandatelor de arestare. Audientele la conducerea instantelor se suspenda. Singurul care nu-si va modifica in nici un fel activitatea este Tribunalul Militar. Odata cu vacanta, vor incepe si o serie de lucrari de consolidare la Palatul de Justitie.
Multumesc mult ,m-a speriat cineva!Oricum este vorba de o datorie nu mai mare de 10 mil.
Asociatia de proprietari are calitatea si dreptul ,dupa 90 de zile de neplata obligatii cheltuieli de intretinere sa introduca actiune in vederea recuperarii sume restante.Termenul si actiunea sunt conditionate de relatiile intre asociatie si restantier,de la caz la caz.Indiferent de situatie,la reintoarcerea in tara sau daca aveti incredere si inainte ,pentru a proba respect ,buna credinta si interes pentru acoperire restanta,incercati direct sau prin tert discutie cu reprezntantii asociatiei,ocazie cu care puteti afla concret intentiile ,eventual stadiul actiunii.De preferat,indiferent de situatie pentru a nu majora restantele,pentru a nu spori penalitatile,pentru a proba buna credinta ,ar fi sa achitati integral sau fractionat suma restanta.Succes si solutionarea fara instanta

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie de proprietari Camelia_ Tl Camelia_ Tl Buna ziua, am si eu o nelamurire. Anul trecut in luna martie am achitat restanta existenta la asociatie, ramanad de plata doar penalitatile. Acum asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restantieri la plata intretinerii la bloc draghici1958 draghici1958 Care sunt demersurile legale pentru o Asociatie de LOCATARI sa recupereze valorii ale intretinerilor neplatite de 1-2ani? (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de propietari EmiM EmiM Buna ziua, Am o mare problema cu asociatia de locatari. In anul 2009 s-a descoperit ca administratorului blocului ii lipseau din gestiune 100 000 lei. Noul ... (vezi toată discuția)