avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot decedat

BUNA ZIUA, AM SI EU O INTREBARE..SINT CASATORIT, NU AVEM COPII, PARINTII MEI TRAIESC, MAI AM O SORA... IN ACEST MOMENT AM PROBLEME DE SANATATE IREVERSIBILE CU FINAL PREVIZIBIL. DETIN UN APARTAMENT CUMPARAT DE MINE INAINTE DE CASATORIE , IN EL LOCUIESC IMPREUNA CU SOTIA . INTREBAREA MEA ESTE-IN CAZUL DECESULUI MEU ACEST APARTAMENT II VA REVENI SOTIEI IN TOTALITATE..SAU ESTE NEVOIE SA FAC UN TESTAMENT IN FAVOAREA SOTIEI PT. A FI POSIBIL ACEST LUCRU ?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:18, 1 Martie 2016
Chiar daca ati face testament ca sa i lasati sotiei apartamentul, daca parintii dvs cer reductiunea testamentului nu i va reveni in totalitate. acestia dupa reductiune vor avea 1/4 din apartament si sotia 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa moartea mea. badmania98 badmania98 Buna ziua. Am cumpărat un apartament înainte de căsătorie. Aș dori să știu cum se împarte acest apartament după moartea mea, având în vedere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, ... anishoara 7 anishoara 7 Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, nu are copii, mi a lasat prin testament partea lui de mostenire. Precizez ca locuinta in cauza ... (vezi toată discuția)
Succesiune și testament roxana2008 roxana2008 O rudă de a mea are următoarea situație:soțul ei a decedat acum 4 ani. Nu s- a făcut succesiunea ,iar el deținea un apartament bun propriu . Nu au ... (vezi toată discuția)