avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune și testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune și testament

O rudă de a mea are următoarea situație:soțul ei a decedat acum
4 ani. Nu s- a făcut succesiunea ,iar el deținea un apartament bun propriu . Nu au copii
împreună, dar soțul are un copil din prima căsătorie .Cu puțin timp înainte de a se căsători oficial, soțul ei a mers
la notar unde s-a încheiat un testament pentru apartament , in favoarea copilului lui , iar viitoarei
soții i a lăsat dreptul de uzufruct viager .Au fost căsătoriți 20 de
ani , în acest timp soția având in permanență venituri, el mai
puțin. Acum 2 ani soția lui a fost operată de cancer. Intrucăt
este singură și în vârstă, ar dori să găsească pe cineva
care să o îngrijească, iar după decesul ei să-i revină îngrijitoarei ,partea
din apartament care i s-ar cuveni .
Cum ar putea rezolva problema ?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
roxana2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana2008 , utilizator 21:13, 26 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi putut sa solicite reductiunea testamentului.
Dar asta în termen de 3 ani de la decesul testatorului.
Cum, au trecut deja 4....nu mai are ce sa facă.
În plus, moralmente nici nu prea e ok.
De ce sa bage pe gat copilului un străin, care sa aibă dreptul la apartamentul tatălui sau, avut anterior căsătoriei?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Protecție bun dobândit înaintea căsătoriei. cum să fac ca să-i rămână doar copilului în caz de deces? Magda1998 Magda1998 am un apartament din prima casatorie. si un copil (tot din prima casatorie) m-am recasatorit dar as vrea sa ma asigur ca dupa decesul meu apartamentul ... (vezi toată discuția)