avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - Recurs

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu dreptul de proprietatea asupra unui teren, pe care tatal meu l-a dobandit prin chitanta - de la proprietar in anul 1965. Anul trecut a deschis proces pentru proprietate; timp de 44 de ani de la cumparare terenul a fost folosit ca si gradina. Pentru proces, tatal meu a prezentat chtianta, si au fost si 2 martori care au prezentat situatia.
In timpul procesului fostul proprietar nu s-a prezentat si nici urmasi ai acestuia, precum si nici reprezentanti ai autoritatilor locale-primarie. Astfel ca instanta a dat dreptate cauzei tatalui meu.
Timp de 15 zile, timp in care decizia devenea irevocabila primaria a depus recurs.
Ce reprezinta acest lucru? Cum va decurge in continuare procesul?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Mytilus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:29, 6 August 2009
Fiind parte in acel dosar, primaria poate introduce recurs. Conteaza si cum este motivat acel recurs. Oricum , sansa este de partea dumneavoastra.
Si chiar sunt curioasa cum s-a motivat recursul, de vreme ce nu au binevoit a se prezenta la instanta.
In acest caz primaria a avut vreo calitate procesuala! De fapt, cu cine s-a judecat tatal dvs.: cu fostul proprietar si urmasii sai sau cu primaria? Recursul va fi respins cu siguranta daca datele problemei stau asa cum le-ati enunta.
Terenul luat in discutie a fost cumparat de tatal meu acuma 40 de ani.
Tatal meu s-a judecat cu fostul proprietar, urmasii acestuia si primaria.
Dar cum am spus nici fostul proprietar, urmasii sau primarie nu s-au prezentat la nicio infatisare.
Primaria ce a cautat in acel proces, in recurs? Pe care la si declarat!
Terenul neavand proprietar "in acte" a facut ca primaria sa fie citata in acest proces.
Inca nu stu care este motivul recursului.

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune urgent??? cristinaghita cristinaghita Tatal meu a cumparat in anul 1960 fara chitanta, 350 mp de teren in intravilan. Pana in anul 1965 el a ridicat o casa fara autorizatie de constructie (ca asa ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren İntravİlan mostenİre paterna narin narin Buna ziua, doresc sa va intreb urmatorul lucru: bunicul patern a cumparat in anul 1965 teren intravilan 4.896 mp si casa de locuit. primaria comunei ne-a adus ... (vezi toată discuția)