avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune - Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune - Recurs

Buna ziua,

Va scriu in legatura cu dreptul de proprietatea asupra unui teren, pe care tatal meu l-a dobandit prin chitanta - de la proprietar in anul 1965. Anul trecut a deschis proces pentru proprietate; timp de 44 de ani de la cumparare terenul a fost folosit ca si gradina. Pentru proces, tatal meu a prezentat chtianta, si au fost si 2 martori care au prezentat situatia.
In timpul procesului fostul proprietar nu s-a prezentat si nici urmasi ai acestuia, precum si nici reprezentanti ai autoritatilor locale-primarie. Astfel ca instanta a dat dreptate cauzei tatalui meu.
Timp de 15 zile, timp in care decizia devenea irevocabila primaria a depus recurs.
Ce reprezinta acest lucru? Cum va decurge in continuare procesul?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Mytilus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:29, 6 August 2009
Mytilus a scris:

Terenul neavand proprietar "in acte" a facut ca primaria sa fie citata in acest proces.
Inca nu stu care este motivul recursului.

Moda aceasta, de a cita primaria daca nu gasim pe altul, poate fi pernicioasa, mai ales in conditii de criza ...
Ce treaba are primaria cu terenul respectiv? Bunurile fara stapan sunt ale statului, nu ale primariei X.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune urgent??? cristinaghita cristinaghita Tatal meu a cumparat in anul 1960 fara chitanta, 350 mp de teren in intravilan. Pana in anul 1965 el a ridicat o casa fara autorizatie de constructie (ca asa ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren İntravİlan mostenİre paterna narin narin Buna ziua, doresc sa va intreb urmatorul lucru: bunicul patern a cumparat in anul 1965 teren intravilan 4.896 mp si casa de locuit. primaria comunei ne-a adus ... (vezi toată discuția)