avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces CEDO sau revizuire?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces CEDO sau revizuire?

in urma unui dosar furt calificat paguba 1500 lei cu 3 autori, unul din ei neprezentandu se la proces pt ca nu e in tara,martorii l au descris pe acesta cu totul diferit fata de cum arata la momentul producerii furtului, a primit 9 ani si la apel a ramas cu 5 ani.judecatorul a motivat ca persoana din poza prezentata in instanta de avocatul ales de familie al acestuia plecat din tara ,nu este o poza oficiala desi am cerut expertiza judiciara ni s a refuzat.cum putem in acest caz familia sa contestam aceasta decizie la cedo? multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:40, 2 Martie 2016
Puteți sesiza și CEDO și sa exercitate o cale interna de atac.

Mai degrabă la CEDO ați avea șanse. ..
Una dintre conditiile admisibiitatii unei cereri adresate la CEDO,este ca speta sa fi parcurs toate instantele nationale
In cazul expus de dv nu este indeplinita aceasta conditie de admisibilitate cerere
Dacă s-a judecat apelul nu este obligat sa declare aiurea și recurs în casație.
Nu cred ca se încadrează pe recursul în casație.
Deci, poate sesiza CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru situatia din penitenciar deliaioana deliaioana buna ziua.as avea o intrebare:unde ar putea face pietenul meu o plangere pentru situatia din penitenciar,aici in tara...??pentru a putea face plangere la cedo ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie....obligatoriu la cedo? ionut_daniel ionut_daniel Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala ... (vezi toată discuția)
Procedura relabila cedo. nimar nimar Rog sa ma ajutati cu un raspuns intemeiat legal in ceea ce priveste momentul in care o persoana fizica, care o formulat o plangere contraventionala si a ... (vezi toată discuția)