avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Buna ziua
Astazi am parcat neregilamentar pt cateva minute . Am gasit lipita de parpriz o notificare ( ca amenda nu este) care spune asa: " In cnf cu art 142/143 din Rrgulqmentul cadru de aplicare a OUG 195/2002 privind circultia pe drumurile publice, ati oprit/ stationat voluntar cu autovehicolil intr-un loc interzis , fapt pt card veti fi sanctiomat conventional potriviy art 99/100 fin OUG 195/2002. " in continuare ma knvita la sediul politiei sa ridic procesul verbal de contraventie. Nu erau obligati sa mi lase amenda pe masina? Daca nu merg aa ridic procesul ce se poate intampla? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:53, 16 Ianuarie 2018
Metoda "afisarii" pe parbriz a notificarii nu este legala atata timp cat notificarea" poate fi luata de oricine si aruncata, sau chiar de vant.
Procesul verbal poate fi comunicat prin posta in termen de 60 de zile de la constatarea contraventiei.
Ramane la latitudinea dvoastra daca va duceti sau nu la politie sa ridicati pv.
Am luat si eu astăzi o astfel de “amenda” ninsa si plouată, nici măcar lipita si as dori sa aflu daca trebuie plătită o astfel de amenda, daca este legală si daca poate fi băgată in plata impozitelor din moment ce nu am Recepționat procesul verbal. Pt consultanta de specialitate, unde va putem contacta?
Puteti apela la consultantii inregistrati in forum.
www.avocatnet.ro/Consultanti...

Atentie, consultanta este contra-cost!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am parcat/stationat masina pe un spatiu care poate ... Bogdan_0 Bogdan_0 Buna ziua, Am parcat/stationat masina pe un spatiu care poate fi considerat trotuar, existand in acelasi timp spatiu pentru circulatia oamenilor mai mare ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Ce se aplica, ordonanta sau regulamentul atunci cand sunt contradictorii? (stationare neregulamentara) ctincristi ctincristi Intr-un alt subiect mai vechi se mentiona: [quot] \"Regulament de aplicare OUG 195/2002 Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a ... (vezi toată discuția)