Buna ziua,
Detin un lot de teren agricol extravilan de 20 ha, in titlul de proprietate suntem 2 mostenitori. Doresc sa dezbat succesiunea dar celalalt mostenitor a decedat iar urmasii sai nu platesc de cativa ani impozitul pentru cele 10 hectare.
Avand in vedere ca desi eu am platit impozitul la zi pentru partea ce imi revine de 10 ha,ceilalti nu-si platesc partea de impozit pentru 10 hectare ce le revin, mi s-a spus ca nu putem dezbate succesiunea decat la achitarea integrala a impozitului. As dori sa stiu daca ii pot actiona in instanta pentru a ma separa cu partea mea de mostenire.
II puteti actiona in judecata, insa va trebui sa achitati taxa judiciara de timbru la valoarea intregului teren, ceea ce va depasi probabil costurile achitarii impozitului.
Totodata, daca dovedeati ca dvs ati achitat impozitul pe tot terenul, plus ca l-ati lucrat (daca este cazul) puteati solicita in instanta sa se constate ca ati acceptat tacit mostenirea (consecinta fiind ca mosteneati tot terenul).
Dar au dezbatut succesiunea dupa decedat, li s-au eliberat certificatele de mostenitori?
Daca au certificate poti sa-i chemi.
In ce priveste impozitul neachitat, ca sa iesi din impas, o solutie ar fi sa achiti debitul si atunci cand faci actiunea pentru iesirea din indiviziune sa ceri instantei sa-i oblige sa te despagubeasca pentru ca ai achitat impozitul
Succesiune
dumitrud
Buna seara,
In actul de proprietate sunt trecute 4 persoane ce sunt descendenti unui titular, decedati sunt titularul si unul din cei 4 fii ai sai .Fiul ... (vezi toată discuția)
Mostenire
pinky_26
Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)