Buna ziua,
As dori sa va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune aparuta in noul cod fiscal pentru care doresc sa stiu daca este sau nu obligatie pentru mine.
In Noul Cod Fiscal se prevede faptul ca cei care sunt comercianti de produse energetice cu codurile NC specificate in cod ar trebui sa intocmesca o declaratie pe proprie raspundere.
Vreau sa stiu daca am obligatia sa intocmesc aceasta declaratie si daca trebuie depusa la vreo autoritate.
Codul NC al produselor pe care le comercializez (dintre acestea primele trei le vindem si in vrac):
SECŢIUNEA a 13-a
Excepţii de la regimul de accizare pentru produse energetice şi energie electrică
59. (1) În sensul art. 394 alin. (1) din Codul fiscal, nu se datorează accize pentru produsele energetice prevăzute la art. 355 alin. (1) din Codul fiscal şi care nu se regăsesc la art. 355 alin. (2) din Codul fiscal, atunci când sunt livrate operatorilor economici care declară pe propria răspundere că utilizează produsele respective în unul dintre scopurile prevăzute la art. 394 alin. (1) pct. 2 lit. a), b) şi e) din Codul fiscal.
(2) Pentru cărbunele, cocsul şi gazul natural prevăzute la art. 355 alin. (3) din Codul fiscal se aplică prevederile pct. 72.
(3) În aplicarea alin. (1), înainte de fiecare livrare a produselor energetice cumpărătorul are obligaţia să transmită furnizorului de produse energetice din România o declaraţie pe propria răspundere, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 22, care face parte integrantă din prezentele norme metodologice.