avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere modificarea pensiei de intretinere

Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere modificarea? Mulţumesc.
Nu pentru ca n are nicio legatura. Parintele rezident isi indeplineste obligatia de intretinere in natura. Eu una nu am intalnit pana acum o astfel de dispozitie a instantei.
Eu personal, DA. Îmi cere adeverinţă de venit pe ultimele 6 luni!
Ma rog, credeam ca e un..studiu de caz. Daca e pe bune, nu inteleg nimic din ce s-a detaliat. Pesemne dna avocat a inteles ca mama cere majorare de la tata. Am mai afirmat intr-un topic ca e necesar ca , macar formal, instanta sa instituie obligatii clare si rezidentului si la nerezidentului, cf veniturilor fiecaruia.
Explicaţi-vă, vă rog.
Minorul are nevoie de intreţinere. Domnul declară că nu are venituri, primii ani nu plăteşte nimic, apoi, declarându-se fără vrnituri, plăteşte pensia minimă. Mama află că domnul e angajat şi cere modificarea pensiei de intretinere pentru minor.Tata duce adeverinţă, dar solicită ca şi mama să ducă adeverinţă cu veniturile pe ultimele 6 luni şi instanţa aprobă.
Întrebarea mea era dacă e corect sau nu procedeul.
Din actele depuse, rezultă că domnul este angajat cu contract de muncă exact de când se declara fără venituri :)
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
Martonze, utilizator
Cum a motivat teza probatorie ceruta?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)