Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere modificarea? Mulţumesc.
Nu pentru ca n are nicio legatura. Parintele rezident isi indeplineste obligatia de intretinere in natura. Eu una nu am intalnit pana acum o astfel de dispozitie a instantei.
Ma rog, credeam ca e un..studiu de caz. Daca e pe bune, nu inteleg nimic din ce s-a detaliat. Pesemne dna avocat a inteles ca mama cere majorare de la tata. Am mai afirmat intr-un topic ca e necesar ca , macar formal, instanta sa instituie obligatii clare si rezidentului si la nerezidentului, cf veniturilor fiecaruia.
Explicaţi-vă, vă rog.
Minorul are nevoie de intreţinere. Domnul declară că nu are venituri, primii ani nu plăteşte nimic, apoi, declarându-se fără vrnituri, plăteşte pensia minimă. Mama află că domnul e angajat şi cere modificarea pensiei de intretinere pentru minor.Tata duce adeverinţă, dar solicită ca şi mama să ducă adeverinţă cu veniturile pe ultimele 6 luni şi instanţa aprobă.
Întrebarea mea era dacă e corect sau nu procedeul.
Din actele depuse, rezultă că domnul este angajat cu contract de muncă exact de când se declara fără venituri :)