avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa dupa donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa dupa donatie

doresc sa donez casa copilului meu minor care va fi asistat la intocmirea documentelor de un curator . dupa donatie vom locui ca si pana acum in imobilul donat . dupa finalizarea donatiei daca am dori sa vindem casa (cu acordul curatorului si al copilului desi nu stiu daca este necesar acest acord ) putem intampina anumite probleme . adika mai pe scurt dupa donatie putem vinde casa altei persoane?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:29, 3 Martie 2016
De principiu da, insa depinde de cauza din spatele acestor acte, de motivatie, de ce doriti sa donati etc.
Puteti vinde ulterior doar cu acordul autoritatii tutelare care va numi un curator iar suma incasata va fi trecuta pe numele copilului , ori veti cumpara un alt imobil tot pe numele acestuia ,nu mai puteti cheltui suma dupa cum doriti.
multumesc pt raspuns . va fi numit alt curator sau este vorba despre acelasi care-l va asista pe copil la intocmirea actelor pt donatie ? daca , donatia se realizeaza iar intre timp copilul implineste 18 ani ( cam peste 5 ani ) si imobilul va fi vandut dupa implinirea de catre copil a 18 ani vor fi aceleasi restrictii ? adika suma obtinuta va fi trecuta pe numele copilului ? de exemplu cu banii incasati de pe vanzarea imobilului donat putem achita un credit la banca pentru o locuinta al carui proprietar in acte vom fi eu si sotia ?
Cand e major poate sa faca ce vrea si sa "dea banii lui" obtinuti din vanzare dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Acte pe numele copilului papiu papiu Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa pe numele fetitei mele de 5 ani si jumatate. Cum trebuie sa procedez?In acea casa vom locui eu, sotia si copilul , dar vreau ... (vezi toată discuția)