avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pe numele copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pe numele copilului

Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa pe numele fetitei mele de 5 ani si jumatate. Cum trebuie sa procedez?In acea casa vom locui eu, sotia si copilul , dar vreau ca actele casei sa fie pe numele copilului. Din pct. de vedere legal nu parintii sunt tutori? Cum fac sa figureze copilul minor in actele de vanzare-cumparare ale imobilului si sa fie proprietar?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
papiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 17:57, 16 Septembrie 2016
Trebuie să ştiţi de la bun început, că s-ar putea ca prin aceasta, s-o privaţi pe viitor de anumite drepturi, cum ar fi: faptul că va deţine casa asta, o face să nu mai poată cumpăra un imobil nou spre ex. cu cota redusă de tva 5%, sau să nu poată aplica de ex. la vreun program ANL, etc... sunt doar câteva exemple.
Apoi, trebuie să ştiţi că ea nu poate cumpăra pe numele ei, pentru că nu are capacitate şi nici bani, dar poate cumpăra sau primi donaţie tutorele în numele ei.
Pentru cumpărare vă trebuie aprobarea Autorităţii Tutelare de pe lângă Primăria respectivă, (e un dosar care se depune acolo şi care conţine, printre altele, declaraţia procuratorului de fonduri, cererea părinţilor, numirea unui curator care va asista tranzacţia şi care mai departe va supraveghea modul în care este păstrat bunul copilului).
De asemenea, nu veţi putea vinde aşa uşor bunul (sau să-l ipotecaţi pentru vreun credit), cel puţin nu până nu va împlini 18 ani. Pentru că dacă-l vindeţi aveţi nevoie de aprobarea Aut. Tutelare şi musai să cumpăraţi cu banii ăia alt imobil.
Aş spune să reflectaţi puţin la motivele pentru care vreţi să-l luaţi pe numele ei, nu întotdeauna e un avantaj acesta...la urma urmei, peste ani şi ani...tot ei îi va rămâne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stim cum sa procedam dana797 dana797 Buna ziua,as vrea sa va expun problema noastra in speranta ca ne puteti ajuta sau indruma macar Fratele a murit intr un accident de circulatie,in urma ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)