avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare

Am urmatoarea intrebare:fiica mea in calitate de proprietara a locuintei a facut o cerere catre asociatia de proprietari in care a cerut sa fie scoasa de la intretinere pentru o luna de zile. Am depus cererea la administratie si de aici a intervenit scandalul:nici presedintele,nici administratorul nu vrea sa-mi dea nr de inregistrare la cerere sau sa-mi puna stampila asociatiei pe cerere,mai exact pe duplicatul cererii care va ramine la mine.
Mi-a scris intr-un colt: ''de acord'' si a semnat si pus data.
C epot face in acest caz? Eu consider ca orice cerere trebuie sa aiba un nr de inregistrare...Unde si cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:22, 6 August 2009
Pana una alta, e bine ca aveti si aceasta dovada....in cazul in care nu respecta ceea ce este scris in aceea cerere, cu care au fost "de acord" aveti posibilitatea sa fie trasi la raspundere.
La noi in as. asa se procedeaza, se da nr. de ordine din registrul de corespondenta, aprobarea o da presedintele, administratorul scade nr. de persoane.
Poate asa se procedeaza la dvs.in asociatie (nu au registru de intrari/iesiri, desi nu este bine). Asteptati efectul, daca fiica dvs. este scoasa de la chelt. as. prop. privind nr. de persoane prezente, atunci este bine... daca nu, reclamati presedintelui situatia.
As mai avea o intrebare: daca trimit cererea recomandata cu confirmare de primire,ce scriu la destinar? adresa asociatiei de proprietari reprezentata de domnul.IONESCU,IN CALITATE DE PRESEDINTE ? si daca nu va vrea sa primeasc aceasta cerere ce fac?
Eu am scos-o de la intretinere pe fiica mea si am introdus-o pe mama. Pentru mama imi trebuie o dovada scrisa ca au primit-o la plata la mine..altfel nu o scoate presedintele de asociatie de la domiciliul ei.
Pai stati putin! In final este vorba de nr. de persoane, nu de fiica-mama. Bun, dvs. vreti sa fiti f. corect si asteptati acelasi lucru de la asociatie. In acest caz eu as sta de vorba cu presedintele, ii explicati cum sta treaba cu scoaterea fiicei dvs. de la intretinere si aducerea mamei dvs. in locuinta, deci nr. de persoane prezente ramane nemodificat, in schimb solicitati o dovada/adeverinta ca mama dvs. locuieste cu dvs. pentru care platiti intretinerea.
Am mai auzit de asemenea pretentii din partea unor as. de proprietari. Chiar noi am eliberat cateva adev. in acest sens. Nu zic ca este ceva rau, dar chiar asa am ajuns?
Referitor la trimiterea postala: cererea o adresati asociatiei de proprietari, iar de rezolvat se va ocupa presedintele sau alta persoana indreptatita sa faca acest lucru. Adresa este cea a asociatiei dvs. si nimic altceva. Cum sa nu vrea sa primeasca o scrisoare recomandata cu confirmare de primire? Probabil ca postasul va scrie ceva la motivul returnarii... Noi nu suntem obisnuiti cu asemenea gesturi, pe care efectiv nici nu le inteleg rostul!
Multumesc mult pentru sprijinul dumneavoastra.Am sa va urmez sfatul. Sper sa se rezolve totul cu bine.De fapt,asa cum mentionam,mie imi trebuie o dovada ca mama plateste la mine chletuielile de intretinere.Din pacate,cu toate insistentele mele ,nici o asemenea adeverinta nu-mi elibereaza.Raspunsul lui este urmatorul: nu vreau sa pun stampila..nu vreau sa dau nr d einregistrare la cerere..sa vedem ce o sa-mi faci? Nu vreau si basta..!!!''
Incredibil,pentru ca de fapt nu se modifica numarulde persoana care sint trecute la plata cheltuielilor.
Daca cineva are o alta solutie ,va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Sunt trecuta in mod abuziv cu mai multe persoane la intretinere silviaenculescu silviaenculescu cand prietenul meu s-a mutat de la mine in luna august 2014 eu am depus o cerere pentru a fi trecuta o singura persoana la intretinere, dar s-a hotarat de ... (vezi toată discuția)
Adresa din buletin obliga la plata cotelor de intretinere? user3 user3 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin ... (vezi toată discuția)
Legea privind..... lilianaG lilianaG va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care ... (vezi toată discuția)