avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

buna seara ...
vin cu o intrebare care cel mai probabil a mai fost discutata.
sunt asociat si administrator in 2 firme, cu carte de munca la una dintre ele ca si angajat.
de curand am intrat in crestere copil pe 2 ani si mi-am suspendat contractul de munca , am cedat dreptul de administrator sotiei care este si asociata cu 20% in firma (prin AGA) si am declarat pe proprie raspundere ca nu inregistrez venituri ,nici dividente si orice profit este reinvestit!
marea intrebare este :
mai trebuie schimbare facuta in actul constitutiv si intocmirea tuturor actelor la registrul comertului?
discutand si cu alte persoane (ajps), actiunile mai sus enumerate ar fi suficiente pentru a fi in legalitate si pt a nu avea surpriza returnarii indemnizatiei !?
va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 2 Martie 2016
1. Pe timpul concediului crestere copil (CCC) puteti sa va pastrati calitatea de asociat deoarece veniturile din dividente se presupune ca sunt reinvestite si nu sunt asimilate veniturilor din salarii.

2. Daca ati suspendat contractul individual de munca (CIM) nu este nevoie sa mai faceti alte interventii la ORC sau in alta parte.
curry a scris:

... , am cedat dreptul de administrator sotiei care este si asociata cu 20% in firma (prin AGA) ...
va multumesc anticipat !



Decizia de schimbare a administratorului pentru societatea cu raspundere limitata presupune modificarea actului constitutiv .

Dosarul de schimbare a administratorului unui S.R.L. la Registrul Comertului Schimbarea administratorului unui S.R.L. se inregistreaza la Registrul Comertului in baza unui dosar care trebuie sa contina urmatoarele documente:
• cerere-tip de inregistrare
• hotararea organului de decizie al societatii (hotararea AGA sau, dupa caz, decizia asociatului unic)
• actul constitutiv actualizat al societatii, cuprinzand datele noului/noilor administrator/i
• declaratiile pe proprie raspundere ale noilor administratori (de acceptare a mandatului si de indeplinire a conditiilor legale)
• specimenul de semnatura al noilor administratori
• actele de identitate ale noilor administratori sau, dupa caz, ale reprezentantului noului administrator (daca acesta este persoana juridica)
• daca este cazul, actul de inregistrare al persoanei juridice care va detine calitatea de administrator (in copie certificata si original), iar daca aceasta este persoana juridica straina, actul de inregistrare va fi insotit de traducerea realizata de un traducator autorizat a carui semnatura este legalizata de un notar public
• daca este cazul, declaratie autentica pe proprie raspundere a persoanei fizice, cetatean strain, in nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice straine care nu este inregistrata fiscal in Romania din care sa rezulte ca nu are datorii fiscale (original si, dupa caz, traducere legalizata)
Atentie: In cazul administratorilor inregistrati fiscal in Romania, lipsa datoriilor fiscale va fi dovedita cu certificatul fiscal; acest document va fi insa solicitat, eliberat si transmis in mod direct, in format electronic, intre ANAF si ONRC, in baza unui acord semnat intre cele doua institutii.
• imputernicire speciala pentru persoanele desemnate sa se ocupe de formalitatile inregistrarii la Registrul Comertului (forma autentica/avocatiala/delegatie)
• dovada achitarii taxelor aferente schimbarii administratorilor (taxa de inregistrare in Registrul Comertului si taxa de publicare a hotararii in Monitorul Oficial)
• word-count-ul (adica, o anexa care contine numararea electronica a caracterelor din hotararea adunarii asociatilor/decizia asociatului unic care se publica in Monitorul Oficial);
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere onrc act constitutiv actualizat emillius emillius Buna ziua, Ce documente trebuie sa contina dosarul pentru depunerea la ONRC a unui act constitutiv actualizat? Fata de ultima actualizare publicata nu s-au ... (vezi toată discuția)
Adaugare administrator srl geo240585 geo240585 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a mai adauga un administrator la un SRL si ce costuri implica. Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl Madalina99 Madalina99 Administratorului i-a expirat mandatul si atunci cei 2 asociati au hotarat printr-un act aditional sa preia fiecare aceasta functie. Mai este necesar sa se ... (vezi toată discuția)