Buna seara, ma numesc Alexandra, am 16 ani si as avea o problema de familie. Povestea mea este urmatoarea: parintii mei sunt divortati de cand aveam 4 ani, tutela a ramas mamei mele iar de 5 ani ea s-a mutat la actualul meu tata vitreg. Relatia dintre noi doua este una din ce in ce mai grea, am fost si data afara din casa si am stat aproape 2 ani la o matusa, adica ea a devenit din ce in ce mai violenta, imi vorbeste foarte urat, de exemplu, de curand mi am facut un iubit, si am inceput sa iesim, mergeam la suc, la film, dar eu plecam de acasa dupa ce faceam toata treaba casnica ( curatenie, mancare si dupa ce stateam cu sora mea vitrega, mama e somera si se trezea zilnic dupa ora 12 ) ea a inceput sa imi interzica iesirile pe motiv ca nu am dreptul la viata personala, iar chiar si de fata cu alte persoane ma face c***a, p******a si asa mai departe. La ultima cearta, pe motiv ca am luat o nota mica si ca am facut o absenta, aceasta m-a batut, a dat cu pumnii si picioarele in mine, si mi-a spus ca nu mai am ce cauta la scoala. Aceasta e o scurta parte din povestea vietii mele. Eu as dorii sa ma mut la tatal meu natural, am vorbit cu acesta si ar fi de acord.
Ce ar trebuii sa faca tata ca sa primeasca tutela? Cat timp ar dura toate aceste acte? ( mama vrea ca la sfarsitul lunii aprilie sa ma duca in Spania la babe si sa ma las de scoala, deci situatia e destul de urgenta) si cel mai important, cat ar costa actele necesare?