Buna ziua.
Am si eu o intrebare. In luna decembrie am primit 3 tichete cadou a valoare a cate 50 de lei unul.
Iar in fluturas imi apar odata tichete cadou 150 (fara plus sau minus in dreapta lor) iar in finalul fluturasului imi apar cu "-" (minus)!
Este normal?? Odata mi le da odata mi le ia?
Multumesc
Da, initial s-a pus valoarea tichetelor cu plus, astfel incat sa se poate calcula contributiile aferente, ulterior s-a pus cu minus, ca sa se ajunga la salariul net lunar.
Atunci de ce mi le-a mai dat? Nu cred ca au dreptul sa mi le ia inapoi..ma gandesc ca banii aia sunt un fel de donatie...un "dar manual" iar cazurile de revocare...sunt expres prevazute in NCC..Poate gresesc corectati-ma.
Asa cum am scris, a fost pus valoric ca sa se poate calcula contributiile aferente. Ulterior s-a scos valoarea respectiva ca sa se ajunga la netul dvs pe care luati luna de luna. Daca lasa acolo va dadea de 2 ori suma (odata tichetul fizic, si inca odata ca suma de bani).
Este un artificiu pentru a se putea calcula contributiile. Dvs ati primit tichetele in valoare de 150 lei, dar se platesc niste contributii pentru valoarea respectiva, si ca se se poate calcula cati bani se datoreaza s-a introdus in calculul salariului.
Acelasi lucru se face si in cazul bonurilor de masa.