avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitatea studiilor

Buna ziua,

As dori, sa ma ajutati sa inteleg la ce se refera vechimea in specialitatea studiilor. Am depus dosarul la o institutie publica pentru functia de'' Sef Birou Resurse Umane''. La inscriere, am depus toate documentele solicitate in anuntul de angajare, fiindu-mi solicitate si copii ale contractelor de munca anterioare si ale fisei postului, din care sa reiasa faptul ca am fost angajata cu studii superioare 2 ani. Dosarul a fost respins, deoarece au considerat ca nu indeplinesc vechimea in munca in specialitatea studiilor, in speta juridice, desi, anuntul de angajare nu este limitativ, solicitandu-se studii superioare in domeniul juridic, economic sau inginerie.
Mentionez faptul ca, detin si un master in managementul resurselor umane si alte specializari in domeniu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vyod , utilizator 13:20, 7 Martie 2016
Ce studii superioare aveti dvs? In ce domenii ati fost angajat pe studii superioare si pentru ce durata?
Studii superioare juridice, iar domeniile in care am activat includ: recrutare - 9 luni, asistent director de functiune - un an, in fisa postului fiind incluse studiile juridice si cele de master, consilier orientare in cariera 1 an si 5 luni in fisa postlui au fost trecute studii superioare, inspector resurse umane 2 ani si 5 luni.
Multumesc.
COR are urmatoarele prevederi:
Pentru inspector resurse umane sunt prevazute studii medii sau postliceale;
Asistent director - studii superioare;
Consilier orientare cariera - studii superioare;
Specialist in recrutare - studii superioare.
Din punctul meu de vedere indepliniti conditiile, cu atat mai mult cu cat este vorba de un sef birou resurse umane, nici macar juridic (acolo ar fi avut dreptul sa va fi cerut sa fi avut 2 ani vechime in activitate juridica). Va sfatuiesc sa depuneti o contestatie in termen de 24 de ore de la data afisarii rezultatelor de la selectia dosarelor, motivand faptul ca, in conformitate cu atributiile dvs anterioare, ati desfasurat activitate in specialitate juridica (de exemplu, cunoasterea si aplicarea legislatiei muncii in procesul de recrutare si consiliere personal, intocmirea contractelor de munca, daca le-ati si semnat pentru legalitate, eventual alte tipuri de contracte/documente intocmite si/sau semnate de dvs in calitate de asistent director, etc).
Va multumesc pentru amabilitate si promptitudine. Rationamentul meu a fost identic cu al dvs, in privinta indeplinirii conditiilor, atributiilor detinute anterior si a vechimii. Raspunsul dumnealor, a fost acela ca, este institutia dansilor, conditiile d-lor si, iar culpa mi-ar apartine din punctul d-lor de vedere, deoarece nu am citit cu atentie anuntul de angajare. Era prea tarziu pentru a depune contestatie, nu cred ca ar fi schimbat nimic. In schimb, am depus cerere de retragere a dosarului si restituire a taxei de inscriere la concurs, nu am inca un raspuns oficial, se pare ca va trebui sa astept pana la intrunirea Comitetului director.
Va rog, sa-mi acceptati scuzele, pentru intarzierea cu care, am raspuns mesajelor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Studii consilier orientare privind cariera cor 242306 Mira_A Mira_A Va rog frumos sa-mi spuneti cat mai repede posibil daca pentru incheierea unui contract de munca cu Functia (meseria) Consilier orientare privind cariera ... (vezi toată discuția)