avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte inscriere copil la gradinita cu program prelungit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte inscriere copil la gradinita cu program prelungit

Buna ziua
Va retin atentia cu urmatoarea intrebare la care astept va rog un raspuns .Parintii nu sunt casatoriti legal ,au un copil aflat in grija mamei (care ridica si alocatia copilului ) si care locuieste in tara , iar tatal (la numele caruia este trecut copilul ) este plecat in strainatate la munca. Intre parinti nu mai exista nici un fel de relatie cu toate aceste tatal a trimis lunar sume importante de bani (care pot fi dovedite cu chitante ) pentru ingrijirea copilului , mama folosind si ia aceste sume trimise ia neavind o perioada lunga de timp nici un venit nefiind angajata undeva .
S-a angajat de puin timp iar acum la inscriere la gradinita cu program prelungit se solicita si adeverinta de venit di partea tatalui . Intrebarea mea este daca poate fi folosita doar adeverinta mamei (in grija careia se afla copilul ) de venit ,C.I si o declaratie notariala data de mama care sa adevereasca ca copilul se afla in ingrijirea sa ,fara adeverinta de venit din partea tatalui care lucreaza in afara tarii. Tatal a facut un cont la care copilul va avea acces la virstra majoratului , unde lunar se depune alocatia comunitara pentru copil (3 ani ) oferita de tara unde lucreaza.
Va multumesc si astept raspuns
Secretara grădiniței vă poate da un răspuns exact la întrebarea dumneavoastră, dar să fiți pregătită să nu fie un răspuns pe plac.

În primul rând copilul se află în grija ambilor părinți, nu doar al mamei conform legii NCC.
La mama copilul are doar domiciliul, în rest este legat și de celălalt părinte, care are drepturi egale cu mama.
Dacă trimite bani COPILULUI și-i mai pune și în cont pentru viitor e super OK.

Declarația notarială n-o puteți da în nume propriu fără tata copilului de față și semnătura lui, adică nu aveți dreptul să luați decizii singură pentru copil, ci legea vă obligă ca toate deciziile să le luați numai de comun acord cu tata copilului.
Până acum, nu se cerea adeverinţă de venit la înscrierea la grădiniţă. Probabil acum se cere, pentru ajutorul de stat acordat copiilor înscrişi la grădiniţă - lege nouă - care se acordă probabil în funcţie de venit. dacă e aşa, este necesară adeverinţa venitului tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor amiraa amiraa buna ziua, as vrea sa va intreb daca intr-un proces de acest gen educatoarele gradinitei pe care o frecventeaza copilul pot da o adeverinta semnate de ele in ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Familie AlexandruCiprian198 AlexandruCiprian198 Buna ziua ! As dori un raspuns juridic in ceea ce priveste si problema mea! Nu am fost insurat dar am un copil ce a crescut cu parintii mamei copilului , nu ... (vezi toată discuția)