avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Impozit in urma unei tranzactii succesorale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Impozit in urma unei tranzactii succesorale

As vrea si eu sa stiu cat este si cum se calculeaza impozitul in urma unei succesiuni. Prin instanta s-a incheiat o tranzactie intre mine si tatal meu, masa succesorala a fost teren in suprafata de 2 ha si 3300 mp in zona de sud a tari 1/2 din apartament cu trei camere suprafata 65,37 mp situat in Bucuresti sectorul 5 anul de cumparare al apartamentului 1992 unde proprietari eram eu,sotul ,mama(decedata) si tata . In urma acestei tranzactii tata a primit de la mine 10 000 lei pentru dreptul ce i se cuvenea dumnealui.
Am primit de la sectia financiara, la domiciliu,o adresa in care imi cere pentru apartament: vechimea, anul constructiei, materialul din care este construit pe care nu stiu de unde sa le iau deoarece in contractul de vanzare cumparare nu specifica aceste detalii.
De la circa financiara mi s-a spus ca aceste date trebuie pentru impozitul de 1%, dar 1% din ce? Exista normative in aceasta privinta?
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce trebuie sa fac in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:21, 5 August 2009
Daca succesiunea se finalizeaza in termen de 2 ani de la data decesului, NU datorati Statului nici un impozit.

Daca se depaseste termenul de 2 ani si nu se finalizeaza succesiunea, va trebui sa platiti impozitul datorat Statului,
conform Codului Fiscal de 1% calculat asupra valorii masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)