avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda recalculata este mai mare decat dobanda ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda recalculata este mai mare decat dobanda incasata

Buna ziua.am urmatoarea problema:Un contract de credit de tip car in valoare de 10000lei pe o perioda de 2 ani.Dobanda calculata si incasata pe perioada de 2ani este de 1875lei.Daca imprumutul este restituit pe o perioada de 3 ani si jumatate dobanda recalculata este de 2 ori mai mare decat dobanda incasata.
Este legal ? exista vreo lege in acest sens in care dobanda nu poate depasi dobanda legala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:16, 3 Martie 2016
Legea aceea a fost abrogata in 2009. Dobanda poate depasi suma imprumutata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dobanda anticipata tataru ana tataru ana In noiembrie 2009 am incheiat un contract de imprumut cu ipoteca cu o societate nebancara de tip CAR , platind la acea data o dobinda anticipata de aprox.4500 ... (vezi toată discuția)
Legalitate imprumut si dobanda car leus leus Va rog o parere in legatura cu urmatoarea speta.aspura careia am o mare nedumerire. La CAR-rile tip Asociatii CAR al pensionarilor exista urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati intarziere imprumut cristiana11 cristiana11 As dori sa stiu daca[b] e valabila [/b]clauza prin care X se obliga ca in cazul in care pana la data de 01.01.2009 nu-i va restitui lui Y suma imprumutata de ... (vezi toată discuția)