avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescripţie al datoriilor nefiscale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prescripţie al datoriilor nefiscale

am avut cu 5 (sau mai multi)ani in urma o datorie la asociatie bloc,am platit datoria dar majorarile nu ;se pot prescrie acestea ?
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 17:36, 3 Martie 2016
Da, in anumite conditii.
Dar nu ati fost somat, pus in intarziere? Termenul de prescriptie este de 3 ani in care Asociatia nu a facut nimic pentru recuperarea penalitatilor de intarziere.
Depinde de mai multe aspecte dar in principiu sunt prescrise daca sunt mai vechi de 3 ani si nu exista vreo sentinta civila care prevada obligarea dvs la plata acestor majorari, sentinta de la care sa fii trecut 3 ani fara sa fiti pus in intarziere/executare, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie o datorie? dima ion dima ion buna ziua,ma numesc dima ion si am o datorie la intretinere de 4 ani.Aceasta suma poate fi exonerata in baza decretului 167/1958.Daca da datimi un sfat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament itsgya itsgya Buna ziua, parintii mei au un apartament in care nu mai locuieste nimeni de 6 ani, sunt foarte mari datorii la asociatie- 30.000 ron-acum am fost chemati la ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare silita goodrige goodrige Se mai poate executa silit o datorie catre SC Mobifon SA, care are o vechime de cel putín 8 ani. (datoria este pentru o factura neachitata in val. de ... (vezi toată discuția)