avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract contabil

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un SRL-D si sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari(mi se cere VAT nr la o inregistrare pe un site unde voi presta servicii de programare, chiar daca nu facturez inca - nu am activiate pana nu termin niste acreditari). Inceperea activitatii/primele facturi vor veni dupa cateva luni.

Sunt obligata sa iau contabil din prima luna de deschidere a SRL-ului?Nu mi se pare corect sa platesc un contabil daca nu am nici o activitate(nici intrari, nici iesiri).

Va fi considerat inactiva firma pana voi avea primele facturi?

Daca voi avea activitate partiala(de exemplu doar 3 luni din 12), trebuie sa am contabil in toate cele 12 luni?Sau pot avea un contract de prestari servicii doar in luna in care am activitate?


Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
akyla, utilizator
Cel mai recent răspuns: akyla , utilizator 17:17, 3 Martie 2016
Conform legii contabilității, aveți obligația de a organiza şi conduce contabilitatea proprie. Există la momentul actual 2 posibilități de a organiza și conduce contabilitatea:
1. Pe bază de contract de prestări servicii, încheiat cu persoane membre CECCAR
2. Pe bază de contract individual de muncă, încheiat cu o persoană absolventă de studii superioare economice

În opinia mea, nu este obligatoriu să aveți angajat contabil permanent sau să aveți un contract de prestări servicii de acest fel, dar nu uitați să aveți obligația de a transmite permanent declarații fiscale, fie că desfășurați sau nu activitate. Firma nu este considerată automat inactivă, ci trebuie demersuri în acest sens (suspendare la registrul comerțului sau se declară inactivă de către ANAF în urma nedepunerii declarațiilor fiscale o anumită perioadă de timp). Puteți negocia contractul cu persoana pe care o alegeți să conducă și să organizeze contabilitatea.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Deci se poate si o negociere si nu neaparat sa trebuiasca sa platesc lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Economist contabil conventie civila Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu OUG 37/2011 Modificari la lg contabilitatii,prevede posibiltatea de a tine contabilitatea unei entitati(SRL)cu o cifra de afaceri la 31.12.2010 mai< decat ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl bogdanm82 bogdanm82 Buna ziua, As avea cateva nelamuriri in legatura cu infiintarea unui SRL, pentru care nu am gasit raspuns in ghidurile de infiintare a SRL-urilor gasite pe ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, Am infiintat in 2013 un SRL, am facut un Contract cu o d-na expert contabil, i-am facut procura, i-am facut o stampila, i-am predat ... (vezi toată discuția)