avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Constructie identica cu alta !
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Constructie identica cu alta !

Buna,

as dorri parerea unui jurist si a unui arhitect, cineva care se ocupa de constructii :

am vazut o constructie in Craiova, pe un teren mic cineva a cosntruit ceva maret, imi place cum arata .

Eu daca fac o constructie identica, preiau 60-70% din acel proiect si imi fac ceva asemanator la mine in oras/judet sa spunem satu mare , pot avea pe viitor probleme, el ma poate da in judecata ( cel care detine constructia ) ?

Cel mai recent răspuns: NellyN , utilizator 15:15, 4 Martie 2016
Ar putea fi plagiat/incalcarea drepturilor de autor, in rest nu e temei sa v-o darame.
Dreptul de autor cred ca apartine proiectantului/ arhitectului.Puteti avea probleme cu proprietarul cladirii daca acesta poate dovedi ca a cumparat acest drept de autor de la proiectant /arhitect ( justificarea trebuie sa fie cuprinsa intr-un inscris).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care lege reglementeaza autorizarea constructiilor? corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Sunt interesata de ridicarea unei constructii si de consolidarea unei case daramate (cu doar 3 pereti existenti) intr-un sat din apropiere de ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru demolare pluto pluto Am o constructie anexa a gospodariei realizata in 1965 si care este intr-un stadiu avansat de degradare . Este inregistrata si platesc impozit pentru ea . ... (vezi toată discuția)