avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu vor sa plece si nici sa mai plateasca cheltuielile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu vor sa plece si nici sa mai plateasca cheltuielile lunare...

Buna ziua,

Am vrut sa ajut niste rude si i-am lasat sa stea gratuit 2 luni (stabilit initial) intr-o camera de camin, pana terminau casa , acum au trecut 5 luni si nu vor sa plece si nici sa mai plateasca cheltuielile lunare : întreținerea,...
Ce soluții am ?

Va multumesc anticipat pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: thanx , utilizator 19:03, 8 Martie 2016
Buna seara,
Ati incheiat un contract sau vreun alt act in baza caruia sa poata ocupa acea locuinta?
Nu
Daca nu ati incheiat contract de inchiriere sau de comodat,notificati oficial persoanele cu termen concret pentru eliberare spatiu cu destinatia de locuinta,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca in termenul notificat persoanele nu inteleg sa elibereze spatiul,initial puteti sesiza politia responsabila ,ca acestia locuiesc fara acordul dv si fara forme legale in imobil
Daca persoanele nu inteleg sa elibereze spatiul cu destinatia de locuinta ,aveti dreptul sa formulati actiune in instanta pentru evacuare
Multumesc

Si varianta scurta ?

Nu ii pot evacua doar cu politia ,fara instanta ?
Multumesc

Cum se face notificarea oficiala si cum formulez actiune in instanta pentru evacuare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias ludo ludo Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apartamentul dupa termenul ... Victor Gabriel Victor Gabriel Sint proprietar si chiriasul nu vrea sa elibereze apt dupa termenul din contract. Zice ca e la servici in data cand elibereaza si ma gindesc sa ii scot ... (vezi toată discuția)
Parti comune valceanul valceanul Buna ziua, Unde (la ce institutie) se poate semnala si cere mediere pentru faptul ca un proprietar a restrictionat accesul la partile comune si le foloseste ... (vezi toată discuția)