avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, procedura

buna seara.
suntem 2 surori care acum, dupa ce a murit si tatal nostru, vrem sa facem succesiunea. deoarece ne-am inteles intre noi cu impartirea bunurilor imobile, putem ca certificatul de mostenitor sa fie punctual, pe fiecare in parte , cu ceea ce ne-am hotarat noi ca ne revine? nu ramane nimic din masa succesorala neatribuit uneia din noi.
sau trebuie intai certificat de mostenitor cu toate bunurile imobile si apoi acte de donatie intre noi doua? adica taxe de 2 ori?
azi am vb acest subiect cu notarul care ne deschide procedura de succesiune si spune ca nu putem face "2 in 1" deoarece nu ne permite codul fiscal, pentru etapa a 2-a, de "imparteala" trebuie sa obtinem pentru noi doua certif. fiscal de la anaf, asa cum am obtinut acum pe numele tatei, in vederea succesiunii.
si ca oricum platim ambele taxe.
va rog dati-mi o parere.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinatabarca cristinatabarca buna ziua. suntem 2 surori care acum, dupa ce a murit si tatal nostru, vrem sa facem succesiunea. deoarece ne-am inteles intre noi cu impartirea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire karina2010 karina2010 Ambii parinti decedati.Tata a decedat in decembrie 2012.Suntem 3 surori si vrem sa dezbatem mostenirea.Dezbaterea mostenirii implica neaparat si terenurile din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, refuz semnatura Ema81 Ema81 Buna dimineata! Suntem doua surori si un frate, tatal a murit anul acesta, a mai ramas doar mama. Una dintre surori vrea sa se mute cu mama sa o ingrijeasca ... (vezi toată discuția)