avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune

buna ziua.
suntem 2 surori care acum, dupa ce a murit si tatal nostru, vrem sa facem succesiunea. deoarece ne-am inteles intre noi cu impartirea bunurilor imobile, putem ca certificatul de mostenitor sa fie punctual, pe fiecare in parte , cu ceea ce ne-am hotarat noi ca ne revine? nu ramane nimic din masa succesorala neatribuit uneia din noi.
sau trebuie intai certificat de mostenitor cu toate bunurile imobile si apoi acte de donatie intre noi doua? adica taxe de 2 ori?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:27, 28 Februarie 2016
Buna ziua,
Va veti prezenta in fata notarului si veti arata care sunt bunurile fiecareia in parte.
Acesta va inceheia cerificatele de mostenitor aratand care sunt bunurile care intra in patrimoniul fiecareia. Nu trebuiesc alte contracte de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, procedura cristinatabarca cristinatabarca buna seara. suntem 2 surori care acum, dupa ce a murit si tatal nostru, vrem sa facem succesiunea. deoarece ne-am inteles intre noi cu impartirea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)