Pompiliu92 a scris:
Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri daca se poate. In primul rand as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru a demara o succesiune.
Va spune notarul, in baza legii, de la caz la caz. Nu vi se poate raspunde aici pe forum, caci nu stim care-i situatia dvs.
Actele isi au rostul, caci pe de-o parte legea le cere, iar pe de alta parte trebuie stabilita situatia de fapt si in afara oricarui dubiu.
Pompiliu92 a scris:
De asemenea, cum estimeaza acestia valoarea unei masini, a unui teren sau a unui bun?
Au grile cu valorile minime, fie iau de bun ce declara partile, mostenitorii sau cei interesati.
Pompiliu92 a scris:
Cum trebuie procedat pentru o evaluare corecta?
Le cereti grila de onorarii si care are onorariul mai mic la ala mergeti. In final veti consuma mai multa benzina decat diferenta de pret.
Pompiliu92 a scris:
Un alt punct pe care as vrea sa il lamuresc. Familia noastra are un teren in arenda la un domn. Contractul a expirat.
As dori sa stiu care este procedura legala prin care eu imi pot elibera terenul in cazul in care doresc sa fac contract cu altcineva.
Mentionez ca arendasul respectiv are si animale (vaci, oi,etc) pe terenul familiei si consider ca este o situatie un pic mai delicata, deoarece acesta nu prea are un alt loc unde sa se duca cu ele. Multumesc anticipat pentru ajutor.
Daca a expirat, contractul de arendare se reînnoieşte de drept, pentru aceeaşi durată, caci opereaza tacita relocatiune. Tacita relocaţiune poate fi împiedicată dacă oricare dintre părţi a comunicat cocontractantului, în scris, refuzul său cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului,
iar în cazul terenurilor cu destinaţie agricolă, cu cel puţin un an.
Daca vreti sa vindeti, arendasul are drept de preemptiune legal la cumparare.