avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme fost arendator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme fost arendator

Buna ziua. Revin cu alta problema, daca ma puteti ajuta. Tata, inainte sa decedeze detinea o livada cu meri, peri, etc. Nu era suprafata foarte mare.

Aceasta era data in arenda unui domn. Avea contract cu el pana in 2009 si de atunci nu a mai facut altul. Au decis de comun acord sa mearga asa.

Dupa ce a decedat tata, acesta mi-a platit pe anul 2015 doar un sfert din arenda pe care trebuia sa mi-o dea, mentionand ca nu o sa imi mai dea diferenta fiindca "a dat bani in plus" in anii precedenti.

Eu din cate stiu, in contractul de arenda scria cam asa "In fiecare an se va negocia arenda".

De curand, eu am facut succesiunea si detin acea livada acuma. Din pacate, "arendatorul" isi tine oi si vaci pe ea, ceea ce nu a primit aprobare de la mine si in plus consider ca imi afecteaza si integritatea terenului.

Cand l-am sunat sa il rog frumos sa isi scoata animalele de acolo a refuzat sa faca acest lucru. Chiar am fost in aceasta sambata la fata locului si am vazut oile cu ochii mei.

Trebuie sa mai adaug ca arendatorul a primit si subventie de la Apia, dar evident ca nu a fost folosita pentru intretinerea livezii, ci doar a exploatat la maxim doar pentru roade. Nu mai vorbesc de faptul ca mai voia subventie si pentru anul acesta, dar nu i s-a semnat adeverinta pe motiv ca tatal meu nu mai este proprietar, ci eu. Pot sa fac o cerere la APIA sa fie verificat terenul daca a fost intretinut sau nu?

Eu vreau sa semnez un contract de arenda cu alta persoana si vreau sa stiu cum trebuie sa procedez ca fostul arendator sa imi "elibereze" terenul. Trebuie sa mentionez ca acesta este si Primar in comuna vecina si are o anumita putere si influenta.

Nu in ultimul rand, acest primar, are si o cabana in jurul livezii mele, iar drumul de acces se afla tot pe proprietatea mea.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2016
Pompiliu92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompiliu92 , utilizator 23:36, 4 Aprilie 2016
Imi cer scuze in avans, dar o sa dau un bump acestui thread.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata impozit agricol teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Detin in arenda o livada traditionala de meri f batrana,nestropita de 10 ani, inregistrata la APIA ca pasune permanenta.In aceste coditii trebuie ... (vezi toată discuția)
Masura 141. va rog sa ma lamuriti anca.patri anca.patri Buna ziua! Dorim sa accesam fonduri prin masura 141, dar am o problema. Detinem o livada de 29 ari meri, iar cand am declarat terenurile pt subventie la Apia, ... (vezi toată discuția)
Succesiune si contract arenda Pompiliu92 Pompiliu92 Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri daca se poate. In primul rand as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru a demara o succesiune. Motivul ... (vezi toată discuția)