avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Excepție de neconstituționalitate admisă în parte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Excepție de neconstituționalitate admisă în parte

Mă confrunt cu o mică dilemă... am ridicat în fața tribunalului excepția de neconstituționalitate ale prevederilor Art. 39 alin (1) și alin (2) din OUG nr. 80/2013, iar pe portalul instanței apare cererea ca admisă în parte, cu următoarea explicație:

Admite în parte cererea formulata de reclamantul CA privind sesizarea de catre Tribunal, a Curtii Constituţionale, în vederea judecării excepţiei de neconstituţionalitate invocate de acesta si, in consecinta: Sesizează Curtea Constituţională în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art.21 al.2 şi 3 din Constituţia României, şi a prevederilor art 39 al.2 din OUG 80/2013, astfel cum a fost aceasta invocata de reclamant. Pronuntata in sedinta publica azi, 03.03.2016.


Eu nu am scris în cererea mea, faptul că prevederile art.21 al.2 şi 3 din Constituţia României sunt neconstituționale :). Să fie o greșeală de redactare, sau ar trebui să formulez recurs? Din legea nr. 47/1992, înțeleg că se poate formula recurs doar în cazul respingerii ca inadmisibile a cererii și asta doar în termen de 48 de ore de la pronunțare. Este doar motivarea instanței?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
cismasu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 05:48, 27 Martie 2016
A fost sesizata CCR in ce priveste art. 39 (2) din oug 80/2013, raportat la art 21 din Constitutie.
Cu alte cuvinte, Dvs in motivarea exceptiei invocate ati mentionat ca disp./ art. 39 (2) din OUG 80/2013 incalca dispozitiile art. 21 din Constitutie.
Deci, instanta v-a admis cererea de sesizare a CCR.
Din păcate adevărul este exact cum am scris. Instanța a sesizat curtea constituțională cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor art.21 al.2 şi 3 din Constituţia României. A mai scris și faptul că nu sesizează Curtea cu privire la neconstituționalitatea Art. 6 CEDO.

Nici nu s-a pronunțat cu privire la Art. 39 alin (1) din OUG 80/2013. Totodată nici nu și-a motivat punctul de vedere, în afară de o scurtă mențiune cu privire la faptul că în opinia instanței Art. 21 alin (2) și (3) din Constituția României nu sunt neconstituționale.

Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. Au trecut 48 de ore de la pronunțare, dar altceva, extrajudiciar mai pot face?

Nu știu dacă or să râdă sau or să plângă magistrații de la CCR când văd așa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs impotriva incheierii miruna.c miruna.c speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat. despre ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate miruna.c miruna.c 1. pot s-o ridic prin notele de sedinta fara sa ma prezint? (plangere contraventionala) 2. daca are legatura cu cauza si art respectiv nu a mai fost declarat ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate exceptia de neconstitutionalitate a art.38 alin.1 lit.c din cpp si raportul cu art. 11 din oug 27/2002 eusaisapte eusaisapte Buna ziua, faptul ca art. 38 (1) c) din CPP este ilegal sau in contradictie cu art. 11 din OUG 27/2002 si principiul [i]nemo esse judex in sua causa potest ... (vezi toată discuția)