In Adunarea Constitutiva a asociatiei de proprietari au fost alesi 5 membri ai com. ex.In A.G-ale.care au urmat a fost pastrat acest numar al membrilor com. ex. alesi.In ultima AG recenta a fost votat un numar mai mic de membri 3 in loc de 5.Poate constitui aceasta nerespectare motiv de anulare a A.G.?
Totusi ,inca o precizare, chiar in statutul asociatiei la capitolul Adunarea generala exista un paragraf care " statueaza" :"La constituirea AP, hotaraste nr.membrilor com.ex.si al com.de cenzori si durata mandatelor acestora"
Mi se pare cam ciudat ca judecatorul delegat, la verificarea dosarului de infiintare a asociatiei a acceptat statutul fara sa contina precizarea acestor numarului membrilor comitetului executiv.. Pe de alta parte avand in vedere ca PV al adunarii de constituire este anexa la acordul de asocere si ca in acea adunare a fost adoptat si statutul asociatiei si hotararea cu privire la numarul membrilor comitetului executiv reiese ca a considerat ca face parte integranta din statut. Oricum sutinerea ca " In orice AG poate fi schimbat atat numarul, cat si durata mandatului. " este absurda.
Nu este absurda o judecata altfel decat a dv. Este un alt rationament.
Parerea mea, absurda sau nu, este ca un PV nu tine loc de statut sau de acord de asociere si nu este anexa niciunui asemenea document, ci este un document de sine-statator in care se povesteste ce s-a petrecut in acea AG si ce s-a hotarat.
Daca ce s-a hotarat se scria in statut, asa cum ar fi trebuit, pentru ca statutul in acea faza se putea modifica, deoarece dosarul nu fusese inca finalizat si se mai putea umbla inca pe textul statutului si a acordului cu cele propuse de proprietari in AG, atunci exista in statut o prevedere care fixa acest numar de membri si nu mai exista niciun dubiu.
Altfel, ce rol mai are un statut, daca el e batut de un PV, fie el si de constituire a asociatiei de proprietari?
Si, pana la urma, poate ca s-a gresit bine, cum se mai zice, pentru ca viata unei comunitati se schimba, conditiile de existenta a ei se modifica, poate ca ce era bine acum 20 de ani sau acum 10 ani nu se mai potriveste zilei de azi si atunci organizarea asociatiei devine mai flexibila, inclusiv prin modificarea numarului de membri ai comitetului executiv.
Chestiunea este secundara fata de ceea ce ar trebui efectiv sa faca acei oameni pentru asociatie, indiferent ca ei sunt 5, sau 7, sau 3, sau 9, dar punand accentul pe acest aspect al numarului de membri in fata problemelor reale din bloc, asta e un fel de "ancorat în realitate şi raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului" - vorba lui saracu' domn Iliescu. :rolleyes: