In data de 01.03.2013 mi-am vandut masina, unei persoane din Bucuresti. Eu fiind din acelasi oras, am fost bucuroasa ca putem rezolva rapid.
Am facut actele de vanzare-cumparare, am mers la financiar,am scos-o din evidenta. Toate actele au fost ok.
Intre timp, mi-am cumparat alta masina.
Ieri am primit acasa doua procese verbale de constatare a contraventiei, intocmite astfel:
- pe data de 28.01.2016 pentru neplata peajului in data de 31.07.2015
- pe data de 01.02.2016 pentru neplata peajului in data de 03.08.2015
Bineanteles cu suma de 130 ron fiecare.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum sa procedez mai departe, sa pot rezolva aceasta problema cat mai rapid?
Stiu ca trebuie sa merg la directia inmatriculari sa fac o notificare. Dar sub nici o forma nu am de gand sa platesc pentru o contraventie pe care nu am facut-o!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Inseamna ca la momentul constatarii contraventiei masina nu era inmatriculata pe numele cumparatorului sau cumparatorilor ulteriori, este posibil ca masina sa fi trecut prin mai "multe maini".
Pentru a nu plati amenzile trebuie sa le contestati in instanta in termen de 15 zile de la data comunicarii proceselor verbale de constatare a contraventiei. Daca nu le contestati in instanta ramenti buna de plata.
Luati legatura cu cel caruia i-ati vandut masina si clarificati daca acesta a vandut masina mai departe sau el este cel care nu a platit taxa de pod, incercati pe cale amiabila sa achite amenzile (greu de crezut ca va accepta, il amenintati ca il dati in judecata, oricum va trebui sa il dati in judecata pentru obligatia de a inmatricula masina).
La momentul vanzarii ati scris pe talon "instrainat catre ...la data de .....)? Nu prea cred, din acest motiv a circulat cu masina fara sa o inmatriculeze, daca ii era retinut talonul pana acum nu il putea recupera decat daca apela la dvs..
Nu stiu cum sa iau legatura cu el. Nu mai am numarul de telefon. I-am scris pe facebook, dar nu imi raspunde. Nu, nu am stiut ca trebuie sa scriu ceva pe talon. Voi astepta pana luni si merg sa contest amenzile. Trebuie sa angajez un avocat sau ma pot duce personal la judecatorie?
Multumesc,
Plangerea impotriva proceselor verbale o puteti intocmi si dvoastra dupa modele gasite pe net sau puteti apela (recomandabil) la serviciile unui avocat care sa o formuleze in mod profesionist.
Cheltuielile cu avocatul se pot recupera in cazul in care plangerea este admisa si solicitati cheltuieli de judecata.
De preferat ar fi sa achitati jumate din minim in termen de 48 de ore de la comunicarea proceselor verbal, in cazul in care plangerea este respinsa veti fi obligata sa platiti amenzile intregi.
In plangere solicitati si recuperarea sumelor achitate, stie mai bine avocatul sa formuleze cum trebuie.
Buna ziua
Am si eu o intrebare legata de aceasta chestiune.
In cazul de fata face o singura Plangere Contraventionala cu o singura taxa judiciara de timbru sau doua plangeri cate una pentru fiecare PV si achite doua taxe?