avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Omitere inmanare copie la anexa contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Omitere inmanare copie la anexa contract

Buna ziua! Recent am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil. La unica intalnire cu ei (au venit doi agenti) am semnat anumite acte inainte de vizionarea imobilelor - asa cum este normal - dar, din vorba in vorba, glume, nu mi-am dat seama ca nu mi s-a dat copie a anexei contractului de vizionare (anexa cuprindea mai multe pagini pe care le-am semnat in mai multe locuri) ci doar contractul de doua pagini, cu semnatura si stampila - stampila nu este a agentiei, ci a unuia dintre agenti, ca Persoana Fizica). Am vizionat doua imobile, putin in afara orasului - ceea ce m-a mirat, deoarece eu le cerusem sa vizionez imobile in oras, dar cu gandul ca preturile erau bune, aer curat, poluare mica, liniste, etc., curiozitatea a crescut ("de ce nu?"). Acum ma gandesc ca:
- nu stiu ce am semnat;
- poate sunt "vorbiti" cu cei doi proprietari si, daca as fi cumparat unul dintre cele doua imobile, cine stie ce s-ar fi intamplat (urmare a semnaturilor mele);
- exista cumva si posibilitatea ca, atunci cand voi fi achizitionat un apartament (iar iei vor fi aflat aceasta), sa aiba vreo pretentie asupra acestui imobil?
- sau poate nimic din toate astea, ci altceva.
Informatii despre agentie si despre cei doi agenti, pe web? Totul este ambiguu (adrese multiple care nici nu corespund cu punctele pe harta, numele de familie al agentului este schimbat - prenumele si fotografia au ramas; numele celuilalt agent nu mai exista nicaieri pe web...).
Imi trec tot felul de scenarii prin gand... La urma urmei, nu am idee ce am semnat, ar putea fi orice (cu toate ca ei s-ar fi putut astepta ca eu sa citesc inainte de a semna, deci ar fi vorba de o "chichita" care nu e foarte vizibila)!
La ce ma pot astepta si ce ar trebui sa fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GeorgeA8 , utilizator 11:03, 5 Martie 2016
Dumneavoastra aveti doar scenarii negre in cap la ora asta, asa-i? :) Doar un clarvazator ar putea sti ce ati semnat, si cum de-astia nu exista nu vi se poate un raspuns ci doar alte scenarii la fel de negre. Daca vor aparea cu pretentii veniti inapoi pe forum si ne povestiti.

Eu zic asa: Schimbati agentia, cautati una serioasa si faceti alt contract.
Multumesc pentru raspuns.
Da, asa este, rasu'-plansu'. Pentru neatentie si incredere oarba somnul meu e compromis; cand exista posibilitatea sa pierzi tot ce ai, cum "traiesti" in continuare?
Din nou, va multumesc pentru timpul dumneavoastra si pentru bunavointa cu care mi-ati raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de vizionare imobliara BebeA BebeA Buna ziua, Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan ... (vezi toată discuția)
Comision agenție imobiliară NicoleDr NicoleDr Am vizionat un imobil cu ajutorul unui agent. La sf vizionarii mi-a dat sa ii semnez o fișa de vizionare si am semnat. Cand am ajuns acasa, am constatat că ... (vezi toată discuția)
La ce ma obliga un antecontract semnat la o agentie imobiliara intre cumparator si vanzator? marrria marrria Buna. Situatia mea sta cam asa. Doresc sa imi cumpar apartament prin programul prima casa. Am depus actele ca atare si acum o saptamana am inceput sa caut si ... (vezi toată discuția)